Benzine Müthiş İndirim! 8 Aralık 2017 Benzin Fiyatları

Son dönemlerde üst üste gelen zam haberleri ile bütçesi adeta erozyona uğrayan vatandaş, bu gece itibariyle geçerli olacak indirim ile önemli bir oranda rahatlayacak!

Benzin fiyatları son dönemlerde üst üste zam haberleri ile yükselmişti. Oldukça önemli düzeyde yaşanan bu yükselişler, otomobil sahibi olan vatandaşları da önemli derecede zor duruma sokmuştu. Yaşanan bu gelişmenin etkileri olarak da yükselen ham benzin fiyatları ve yükselen döviz kuru gösterilmiş, bu konu ile alakalı çalışmaların devam ettiği bildirilmişti.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından bugün sabah saatlerinde yapılan açıklamada, hatırı sayılır derecede bir benzin indirimi yapılacağı duyurulmuştu. Otomobil kullanıcılarının bütçesini rahatlatacak olan bu indirim, 8 Aralık 2017 Cuma günü 00.00 itibariyle tüm akaryakıt istasyonlarında geçerli olacak.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS)’in yaptığı açıklamada 8 Aralık Cuma günü itibariyle geçerli olacak benzin indiriminin 13 kuruş ile 15 kuruş aralığında gerçekleşmesi beklendiği, motorin fiyatlarında ise herhangi bir değişikliğin beklenmediği ifade edildi.

Dağıtım firmaları tarafından belirlenen benzinin litre fiyatı; serbest piyasa şartları, rekabet durumu, depolama olanakları, şehir ve kent sınırları gibi etkiler ile küçük çaplı farklılıklar yaşasa da ülke genelinde uygulanacak olan indirim miktarının 13 kuruş ile 15 kuruş aralığında olması bekleniyor. İndirim sonrasında benzinin litre satış fiyatı İstanbul için 5,49 Türk Lirası, Ankara için 5,55 Türk Lirası, İzmir için de 5,54 Türk Lirası’na gerileyecek.

Benzin fiyatlarına en son 24 Kasım’da 9 kuruş tutarında bir zam yapılmıştı.