Pegasus Uçaklarını Satıyor

Pegasus, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’na yaptığı açıklamada, 7 adet B737 – 800NG tipi ticari yolcu uçağını satışa çıkardığı bilgisini verdi. Bahsi geçen 7 uçak için belirlenen satış değeri ise 178,7 milyon Amerikan Doları.

Pegasus, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı bildirgede, 7 adet Boeing 737 – 800NG tipi uçağını satışa çıkardığını açıkladı. Air Lease Corporation’a 178,7 milyon Amerikan Doları (644,635 milyon Türk Lirası) satış bedeli ile satılacağını açıklayan Pegasus, sebep olarak ise yakıt kullanımı için optimizasyon gerçekleştirmek amacı ile portföy değişiminin hızlandırılması olduğunu aktardı.

2012 yılında Airbus siparişi veren Pegasus, yakıt kullanımı alanında optimizasyon gerçekleştirmek için portföy değişimine gittiğini, bu değişim sürecini hızlandırmak için de bahsi geçen 7 adet Boeing 737 – 800NG tipi uçağın Air Lease Corporation‘a satılacağını aktardı.

Firmadan Kamuyu Aydınlatma Platformu‘na yapılan açıklamada, Airbus teslimatlarının öne çekilmesi amacı ile hareket edildiğini ve satışın bu yüzden gerçekleştiğini aktarırken, satılan 7 adet Boeing 737 – 800NG tipi uçaktan elde edilen finansmanın tamamı, finansal kiralama ile sağlanmış olduğu belirtilerek, gelen bakiye ile borç bakiyesinin kapatılmasında kullanım yapılacağı aktarıldı. Borç bakiyesi kapandıktan sonra artan para ile, Pegasus’un yeni yatırımlarına ve operasyon bölümlerinde yer alan nakit ihtiyacına kullanım gerçekleştirileceğini aktaran Pegasus yetkilileri, şirket filosunda yer alan uçakların ortalama filo yaşının düşürülmesi ve aynı zamanda uçak işletme maliyetlerinde de iyileşme sağlanması amacı ile satış işleminin gerçekleştiğini aktardı.

Pegasus, 2012 tarihinde Airbus siparişi vererek, Airbus 320 / 321NEO uçaklarını filosuna katmayı hedeflemişti. Bahsi geçen satış işlemi ise 31 Ekim 2017 tarihine kadar gerçekleşecek.