Çalışan Kimseyi Bulamayınca Maaşı 6 bin TL’ye Çıkarttılar!

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın verdiği talimatla birlikte başlatılan ülke genelindeki istihdam seferberliğine Muş’tan da destek geldi. 4 aydır çobanlık yapabilecek kimseyi bulamayan vatandaşlar, 6 bin Türk Lirası maaş karşılığında çobanlık yapacak birini arıyorlar.

Hem doğru işçi, hem de doğru iş konusunda önemli çalışmaların tüm ülkede yaygınlaşmaya başladığı şu günlerde Muş’tan gelen bu haber, vatandaşların artık kırsal yerlerdeki işlerden ziyade, gözlerini sanayi ve teknoloji alanında gelişmiş, büyük şehirlerde ve şehir merkezlerindeki işlere yönelttiğini gösteriyor.

Çoban Olarak Çalışana Ayda 6 Bin Lira!

Muş’ta ikâmet eden ve geçim kaynağı olarak hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar, aylardır hayvanlar ile ilgilenebilecek bir çoban bulamadıklarını belirttiler. Aylık 4 bin Türk Lirası tutarında maaş vaat ederek aradıkları çobanı bulamayan vatandaşlar, bu sefer maaşı 6 bin Türk Lirasına çıkarttılar.

Hayvancılık ile geçimlerini sağlayan vatandaşlar, sahip oldukları sürülerin emanet edilebileceği bir çoban arayışında aylarını geçirdiler. 4 bin Türk Lirası maaş vermeyi düşünen vatandaşlar, bu maaş ile çalışacak bir işçi bulamadıklarını görünce maaşı 6 bin Türk Lirası’na çıkarttılar. Maaşın yanında çoban olarak çalışacak kişiye peynir, yün, kıyafet ve kontörlü telefon vereceklerini de belirttiler.

Coğrafi konumu gereği besicilik konusunda uygun olan Muş bölgesinde, birçok vatandaş geçimini besicilikten karşılıyor. Lakin sahip oldukları sürüleri kontrol eden bir çoban bulamayan vatandaşlar ise bazı hayvanlarını zorunluluktan elden çıkartmak zorunda olduklarını aktardılar.

Bölge halkı, geçici çözüm olarak dönüşümlü bir şekilde sürülere çobanlık yapıyor. Aynı zamanda aylık 6 bin Türk Lirası maaş ve peynir, yün, kıyafet gibi promosyonlara talip olacak bir çoban aramaya da devam ediyorlar.