Maraş: İkinci El Otomobillere Talebin Daha Artmasını Bekliyoruz

ÖTV ve kur’da meydana gelen artışlardan sonra ikinci el araç alışverişinde, bu yılki alışverişi geçen yıllar ile karşılaştırdığımız zaman çok daha fazla olduğu görülmekte. Bunun sonucunda da yaklaşık olarak 6 milyona yakın aracın alışverişe çıkması bekleniyor.

Basına açıklama yapan Çelik Motor’un Genel Müdürü Özgür Maraş ÖTV ve kurda meydana gelen artışların ikinci el araç alışverişini artırdığını söyledi.

Sıfır otomobil fiyatlarında yüzde 20 oranında artışların meydana geleceğini söyleyen Maraş, ülkemizde her bir ailenin sahip olacağı bir otomobilin 100 bin Türk Liranın üzerine çıktığı için ikinci el otomobillere taleplerin yükseleceğini söyledi.

Çelik Motor’un Genel Müdürü Özgür Maraş otomotiv sektöründeki pazarın ülkemizdeki genel pazarların 1 milyonunu oluşturduğunu, ikinci el alışverişlerinin ise bu pazarın yaklaşık olarak 5 ile 5,5 katı arasında değiştiğini, yani ülkemizde asıl ticaretin ikinci el alışverişlerinden kaynaklandığını söyledi.

Maraş, ikinci el otomobil alma dönemine girdiğimizi, otomobil almayı düşünenlerin bu dönemde kesinlikle düşünmeden almaları gerektiğini söyledi.

Şuanda var olan yıllık ortalama olarak 5 ile 5,5 milyon ikinci el otomobil alışverişinin, bu yıl içerisinde daha yüksek rakamlara kadar çıkabileceğini söyleyen Maraş, sıfır otomobillere zam yapılacağını söyledi. Fiyatlarda meydana gelecek artışlar ile birlikte ikinci el otomobil satışlarının artacağını, 5,5 milyonun 6 milyona kadar yükselebileceğini öngördüklerini ifade etti.

50 Bin Türk Lirası Altındaki Araçlar Çok Fazla Talep Görüyor!

Özgür Maraş, ikinci el otomobil alışverişinde 50 bin Türk Lirası altında fiyatı olan araçların çok fazla talep gördüğünü, internette çok yoğun otomobil ilanlarının olduğunu, galerilerden de ikinci el otomobillerin çok fazla yapıldığını söyledi. Galeride satılan ikinci el otomobillerin olması gereken fiyatın çok daha altında olduğuna dikkat çeken Maraş, ülkemizde ortalama olarak 18 bin ile 20 bin arasında galeri olduğunu açıkladı.