Apple Rekora Koşuyor

Dünyaca ünlü Apple‘ın dünya genelindeki piyasa değeri açıklandı.

ABD’nin teknoloji devi olan ve dünyaya ününü yayan Apple’ın dünya genelindeki piyasa değeri 800 milyar dolar değerinin de üzerine çıktığı açıklandı. Apple bu tutarın üzerine çıkan ilk şirket olarak tarihe geçti.

Apple Rekora Koşuyor!

Apple’ın bugünkü hisse başı değeri baza alındığı zaman yüzde 3’ün de üzerine artış gösteriyor. Dünya genelindeki piyasa değeri ise 800 milyon doların üzerine çıkmış durumda.

Küresel çaptaki piyasa değerleri baza alındığı zaman en büyük piyasa değerine sahip olan Apple, 3 gün önceki hisse başına olan değerini 148,96 dolardan kapatmıştı. Ancak bugünkü veriler cuma günkü veriler ile karşılaştırıldığı zaman yüzde 3,2 oranında artış meydana geldiği görülmekte. Bu artış işe Apple, 153,70 dolar değerine kadar ulaşmış durumda. Bunun sonucunda Apple’ın bugünkü piyasa değeri 815,08 milyar dolara çıktı. Tarihte ise  şuanda 800 milyar dolarlık piyasa değerinin üzerinde gelir elde eden ilk firma Apple olarak geçiyor.

Apple’ın 2017 yılının ilk çeyrekteki geliri ile 2016 yılının aynı zamanı karşılaştırıldığı zaman yüzde 4,5 oranında artış meydana geldiği görülmekte. Apple, bu artış ile 52,9 milyar dolara ulaştı. Şirketin net karına bakıldığı zaman ise yine aynı dönemde yüzde 4,8 oranında artış meydana geldiği görülmekte. Bu artış ile ise 11 milyar dolar değerine çıktı. Bunun sonucunda Apple, ABD’li firmalar içerisinde 2017 yılının ocak ile mart ayları döneminde en büyük net karı elde eden firma olarak geçiyor.