Üç Büyük Akaryakıt Dağıtımcısı Şirket İçin Soruşturma Kararı Çıkarıldı

Rekabet kurulu geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, üç büyük akaryakıt dağıtımcısı olan şirket için soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Rekabet Kurulu’nun internet sitesinde yayımlanan bilgilerde, bu üç dev akaryakıt firmasının haksız rekabet ile suçlandığı bilgileri yer alıyor.

Rekabet Kurulu, yapmış olduğu açıklamalarında OMV Petrol Ofisi A. Ş., TP Petrol Dağıtım Şirketi ve Milan Pet. San. Tic. A. Ş. hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bu konu hakkında Kurulun internet sitesinde yayımlanan bilgi notunda, Rekabet Kurulunun söz konusu olan akaryakıt dağıtımcısı şirketleri hakkında, intifa haklarını kötüye kullanması sebebiyle, kendilerinin, bayilerinin ya da kendilerinin göstermiş olduğu LPG dağıtım şirketlerinin dışında yer alan firmalardan, oto gaz LPG alımını engelleyerek, rekabeti ve sözleşme serbestisini haksız yollarla sınırlandırdıklarını içeren iddianamenin, Danıştay 13. Dairesi tarafından yeniden değerlendiği bilgilerine yer veriliyor.
Daha öncesinde de mevzu bahis olan şikayet sebebiyle yapılan bir araştırmada, uygulamalar detaylı incelenerek 1 Ekim 2009 tarihinde 09 – 43 / 1093 – 274 sayı ile yapılan bu şikayetin reddedilmesine ve soruşturma başlatılmamasına karar verilmişti. Fakat Kurul tarafından alınan karar Danıştay 13. Dairesi tarafından, 14 Kasım 2016 tarihinde, 2010 / 609 E., 2016 / 3707 sayılı kararı ile birlikte geçersiz kılındı.

Rekabet Kurulu, dosyada mevcut bulunan bilgi ve belgeleri, 20 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirmiş oldukları toplantıda müzakere ettiler. Kurul, Söz konusu mahkemenin almış olduğu kararında belirtilmiş olan mevzuları dikkate alarak, 4054 sayılı Kanunun 4 ve 6’ncı maddeleri ihlal edilip edilmediğinin tespitine dair aynı kanunun 41’inci maddesi gereğince, OMV Petrol Ofisi A.Ş., TP Petrol Dağıtım Şirketi ve Milan Pet. San. Tic. A.Ş. hakkında bir soruşturma başlatılmasına karar verdi.