Müjde! Doğalgaz Ucuzlayacak!

Doğalgaz kullanan binlerce vatandaşın bu yıl doğalgaz fiyatlarında zam yapılıp yapılmayacağı konusundaki endişeleri devam ederken önemli bir açıklama yapıldı. Doğalgaz’da indirim yapılabilir.

Doğalgaz kullanımı her geçen gün artmışken hem çevreye duyarlı olması hem de kolay kullanım imkanı sağlaması nedeniyle son dönemlerde daha çok tercih ediliyor. Yurt dışından ithal edilen doğalgaz ülkemizde her geçen yıl çeşitli zamlarla birlikte faturalara yansıtılıyor. Kış aylarında artan faturalardan şikayetçi olan vatandaşlara yapılan çeşitli görüşmelerin ardından bir müjde verildi. Türkiye ile Azerbaycan arasında doğalgaz anlaşmalarının tekrar görüşülmesi söz konusu olmuşken bu süreçte daha ucuz enerjinin alınabileceği belirtildi.

SOCAR Türkiye Başkanı Vagif Aliyev Türkiye ile Azerbaycan arasında gelişen görüşmeler hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Türkiye’den bir süre önce Petkim alınmıştı. Petkim yatırımları hakkında konulan Aliyev ‘Son dönemlerde Türkiye yatırımlarına ağırlık verdik. Biz stratejik bir ülke olmasından dolayı ayrı bir önem veriyoruz. Ancak yaptığımız yatırımlardan herhangi bir para kazanmadık. Türkiye üzerinde yaptığımız yatırımlar için son 9 yıldır sadece ileriye dönük oldu’ ifadelerini kullandı. Türkiye ile Azerbaycan arasında ekonomik ilişkileri de düzenleyecek olan TANAP projesinin yapımı hala devam ediyor. Proje tamamlandıktan sonra enerji dağıtımının yeni bir sistem üzerine kurulması planlanıyor.

Azerbaycan’ın doğalgaz fiyatları açısından ucuz olmasından dolayı Türkiye ile yapılacak alışverişlerin Türkiye açısından daha karlı olması planlanıyor. Azerbaycan gazının diğer ülkelere oranla uygun fiyatlı olması Türkiye ile ilişkilerin bu anlamda geliştirilebileceğini de gündeme getirdi. Yapılan anlaşmaların ve görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının ardından TANAP projesi ile birleştirildiği zaman ilerleyen dönemlerde doğalgaz faturalarının ucuzlaması planlanıyor. Vatandaşlara müjde olarak verilen haber sonrasında merakla indirimin faturalara ne zaman yansıtılacağı merak ediliyor.