Et ve Süt Kurumundan Ucuz Et Hamlesi

Et fiyatlarının artması ile birlikte Et ve Süt Kurumu vatandaşlara uygun fiyatlı et sunabilmek adına harekete geçti. Bunun ardından vatandaşların yoğun ilgisi beklenenin çok üzerinde gerçekleşti.

Et fiyatlarının sürekli olarak artması vatandaşların alım gücünü de etkilemeye başladı. Bunun üzerine hükümet çeşitli hamleler ve adımlarla birlikte et fiyatlarını düşürmek adına harekete geçti. Ancak hala et fiyatlarının beklenilen seviyeye ulaşmamış olması çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi. Pek çok vatandaşın yüksek fiyatlar nedeniyle et yiyemedikleri ortaya çıktı. Et ve Süt Kurumu bu durumda devreye girerek vatandaşlara ucuz et sunabilmek adına harekete geçtiler.

Adana’da Et ve Süt Kurumu tarafından uygun fiyatlı et satışının yapılması vatandaşlar arasında kısa süre içerisinde ilgi gördü. Bu süreçte sabah erken saatlerde et alabilmek adına vatandaşların kurum önünde sıraya girdikleri görüldü. Sabah 7:00 sularında ucuz et alabilmek için vatandaşların sıraya girmesi ile birlikte uzun kuyruklar oluştu. Yapılan açıklamalarda yemeklerde en çok tüketilen dana kıymanın kilosu 31 liradan satıldı. biftek 36 lirada satılırken yüksek fiyatları ile bilinen pastırmanın ise 67 liradan satışa sunulduğu açıklandı. Vatandaşların uzun kuyruklara rağmen bıkmadan saatlerce sırada beklemeleri dikkat çekti.

Uygun fiyatlı et alabilmek ve tüketebilmek için vatandaşların sırada beklemekten dolayı herhangi bir şikayetlerinin olmadığı öğrenildi. Piyasada market fiyatları ile karşılaştırılan etlerin hem güvenilir ve kaliteli hem de 15 20 lira daha uygun fiyatlı olması dikkatlerden kaçmadı. Mağaza yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre vatandaşların göstermiş oldukları ilgiden dolayı son derece memnun oldukları belirtildi. Ayrıca ramazan ayından dolayı her zamankinden daha fazla yoğunluk olduğu görüldü. Vatandaşlar ise ürünlerin artırılması konusunda yetkililere çağrıda bulundular.