Ülker Dev Bir Satın Alma Gerçekleştirdi!

Yıldız Holding’in halka açık en büyük ikinci şirketlerinden en büyük ikinci gıdacı olan Kerevitaş, yağ üretici olan Besler’i 904.5 milyon Türk Lirası değer ile satın alınıyor.

Yapılacak olan bu satın alım ile birlikte şirket 2 milyar Türk Lirası’na yakın bir ciro büyüklüğüne sahip olmayı başaracak. Sahip olacağı bu ciro rakamı ile birlikte Türkiye’de halka açık en büyük ikinci gıda şirketi olmayı başaracak olan firma da Kerevitaş 2008 yılında bünyeye katılmıştı.

Son dönemlerde en büyük tahsisli sermaye artışı yapan firma, Marsa’yı da bünyesinde bulundurma özelliği taşıyarak Türkiye pazarında yağ üreticileri arasında lider konumda olan Besler’i de satın alıyor. Kerevitaş, yıl sonuna kadar anlaşmanın tamamlanmasını bekler iken, Besler’in satın alımı için tam 904.5 milyon Türk Lirası ödeme yapacak. Yapılacak olan bu satın alma ile birlikte Kerevitaş 2 milyar Türk Lirası ciro büyüklüğüne sahip olacak. Bu ciro, şirketin Türkiye’nin halka açık en büyük ikinci gıda şirketi olmasını da sağlayacak.

Superfresh markası ile birlikte dondurulmuş gıda sektöründe lider konumunu koruyan, ton balığı ve konserve üretiminde de oldukça kaliteli bir yere sahip olan Kerevitaş, Bizimyağ, Luna, Ona gibi tanınmış markaların üretimini gerçekleştiren Marsa’yı da Besler ile birlikte bünyesine katmış olacak.

2008 tarihli satın alma sonrasında hem sinerji, hem de yapılanmalar ile birlikte performans yükselmesi yaşayan Kerevitaş, son 3 yıl içerisinde yüzde 21 olanın büyümeye ulaştı. 2017 yılının ilk yarısı içerisinde yüzde 24’lük bir büyüme elde ederek büyük bir başarıya imza attı. 2016 yılında 460 milyon Türk Lirası üzerinde ciro yapan Kerevitaş, 2017 yılında ise yüzde 30 büyüme ile birlikte 600 milyon Türk Lirası tutarında bir ciro hedefini bulunduruyor.