Doğru zamanda ve doğru şekilde kullanıldığı zaman, kredi kartının hayatı kolaylaştırdığı tartışmasız bir gerçek. Kullanıcılarına çeşitli avantajlar sunması da işin bir başka güzel tarafı. Fakat bunun yanında, kullanılan kredi kartı ile ilgili sorun yaşamamak için dikkat etmeniz gereken bazı konular, uymanız gereken bazı kurallar vardır.
Kredi kartı borcunun düzenli olarak takip edilmesi ve zamanında ödenmesi, kartın limitini aşmamak, hesap kesim tarihlerini düzenli olarak takip etmek bu kurallardan bazıları. Zamanında ödenmeyen kredi kartı borçları birikerek bir süre sonra karşımıza yüklü miktarda bir borç birikimi olarak çıkabilir. Bu durumda; bazı insanlar bu borcu taksitlere bölerek ödemeyi tercih ederken, bazıları da bankalarla ortak bir çalışma içine girerek, borçlarını yapılandırma işlemini seçer. Borç transferi; birden fazla bankaya ait kredi kartı borcunun, tamamının bir başka banka tarafından ödenmesi şartıyla, sadece tek bir bankaya borç ödeme işlemidir.
Borç Transferi Nasıl Yapılır?
Borç transferi işlemi için bizzat bankaya başvuruda bulunmanız gerekir. Başvuru işleminiz onaylandıktan sonra borçlarınız, banka tarafından eşit miktarda taksitlere bölünür. Daha sonra borç transferi için bankalar iki farklı işlem yapar. Birinci işlem; diğer bankalara ait olan borcu kapatabilmek için, size nakit para verebilir. İkinci seçenek ise, bankaların size herhangi bir işlem yaptırmadan, diğer bankalara olan borcunuzu kendisi ödemesi işlemidir.
Borç Transferi İşlemi İçin Şartlar Nelerdir?
Alınan her hizmette olduğu gibi, borç transferi işlemi için de bazı şartlar gerekir. Bu şartlar;
- Farklı bankalara ait birden çok karta sahip olmak,
- Kart borcunu ödeyemeyecek olmak,
- Kredi notunuzun iyi durumda olması
Borç transferinin avantajları nelerdir?
- Birçok bankaya ait olan borcun tek bir bankada toplanması ve ödemenin kolaylaşması,
- Borçları ve ödeme tutarını düzene sokabilme
- Daha kolay bir ödeme düzenine sahip olma
- Kendinizin belirlemiş olduğu bir tarihte ödeme yapabilme imkanı