30 Eylül Mobilyadaki KDV İndiriminin Son Günü!

2017 yılının Şubat ayı ile birlikte başlatılan ve yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülen KDV indirimi için son gün 30 Eylül. Vatandaşların indirimli mobilya satın alabilmek için yaklaşık 12 günlük süresi bulunuyor.

Mobilya sektörünün temsilcileri, vatandaşların indirim kampanyasını kaçırmamaları için çağrıda bulundu. KDV indiriminin sonlanması ile birlikte oranın tekrar yüzde 18’e çıkacağını belirten mobilya sektörü temsilcileri, Eylül ayının indirimin son demleri olması sebebiyle yüksek satış rakamları ile kapatılması yönünde beklenti içerisindeler.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bursa Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı Tamer Bulut, KDV indiriminin mobilya satışlarında yaklaşık yüzde 40’lık bir artış yaşattığını, bunun hem satıcıyı, hem de üreticiyi önemli derecede memnun ettiğini ifade etti. İndirimin sektöre kattığı enerjinin özellikle mayıs ayının ortasına kadar  satışlarda önemli bir artış yaşattığını aktaran Bulut, devam eden süreçte KDV indiriminin 30 Eylül’e kadar uzatılmasının sektörü biraz yavaşlattığını ifade etti.

KDV indiriminin 30 Eylül’de son bulacağını aktaran Bulut, son günlerde hareketlenmenin biraz daha yükselmesini beklediklerini ifade ederken,  vatandaşların indirimli günleri kaçırmayacaklarını ümit ettiklerin ifade etti.

Satışlara ve sektöre önemli bir katkı sağlandığını ifade eden Bulut, tekstil sektöründe yapıldığı gibi KDV oranının mobilya sektöründe yüzde 8 olarak sabit kalmasını istediklerini, KDV indiriminin yüzde 10 gibi bir oranda sabitleşeceği yönünde duyumlar aldıklarını, böyle bir çalışma yapılmasının mobilya sektörüne hem heyecan, hem de hareket katacağını ifade etti.

Sektör sorunlarına da değinen Bulut, kalifiye eleman bulma konusunda da önemli bir sorun yaşadıklarını ifade etti. Hükümetin ’10 milyar dolarlık ihracat’ hedefini hatırlatan Bulut, KDV’nin önemli olduğunu, ama asıl önemli olan alanın katma değeri yüksek ürün üretilmesi olduğunu ifade etti. Bu durumun önemli ölçüde kalifiye eleman sorunu yaşattığını belirten Bulut, el işçiliği ile yapılan ürünlerin üretimi aşamasında sektörün genelinde bir problem yaşandığını, sadece makine ile yapılan üretimlerde bir katma değer sağlanamadığını ifade etti.