Banvit, Hissesinin Yüzde 79’unu Sattı

Banvit, Brezilyalı TBQ Foods GmbH şirketine 269,2 Milyon Dolar bedel karşılığında hissesinin yüzde 79,48’ini sattı.

Brezilyalı şirket olan TBQ Foods GmbH, Banvit’in hissesini 269,2 milyon dolar karşılığında satın aldı. Konu hakkında Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Banvit tarafından yapılan açıklamalarda, hisse devir bedelinin, devir sonrasında gerçekleştirilecek olan tarih itibari ile belli olacağı bildirildi.

Ayrıca Banvit tarafından yapılan açıklamalarda, şirket tarafından 10 Ocak’ta yapılmış olan özel durum açıklamalarında şirketin hâkim hissedarları olan Emine Okşan Koçman, Vural Görener, Emine Esra Görener, Makbule Fatma Görener, ve Aabar Investments PSJ tarafından elde edilmiş bilgilerde hissedarlara ait olan hisselerin satılmasına yönelik 9 Ocak 2017 tarihinde söz konusu olan bu hissedarlar ile Brezilya’nın en büyük tavuk üreticisi firması olan BRF S.A.’ya bağlı oan BRF GmbH ile satış sözleşmesi gerçekleştirildiği belirtilmişti.

Yapılan açıklamalara göre, BRF GmbH’nin bağlı olduğu şirket BRF Foods GmbH ile QH arasında yeni ortaklık olan TBQ Foods GmbH şirketinin kurulduğu ve BRF GmbH’nin 13 Mart 2017’de de sözleşmede yer alan bütün hak ve sorumlulukları TBQ Foods GmbH şirketine devir ve temlik etmiş olduğu belirtiliyor.

Rekabet Kurulu izni ile gerekli şartların yerine getirilmesi üzerine TBQ Foods GmbH’nin, Banvit’e ait olan ve yüzde 79,48 oranına tekabül eden toplamda 79.501.685,773 adet payı yukarıda belirtilen hissedarlardan her birinin hissesinin başına 3,38651 ABD dolar olacak şekilde toplamda 269.232.936,01 ABD doları gibi bir bedel karşılığında devralındığı bildirildi. Fakat hisselerin devir bedelinin, hisse devri gerçekleştirildikten sonra devrin yapılacağı tarih itibari ile düzenlenecek olan gelir tablosu ve ana bilanço kapsamındaki net olan borç durumu, işletme sermayesi ve ilgili tarihte yer alan Amerikan doları/ Türk Lirası döviz kuruna yönelik olarak yapılacak olan fiyat uyarlamalarına bağlı olarak devir bedeli değiştirilebileceği bilgisine de yer verildi.