Çeyrek Altın Üretiminde Rekor!

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte altın satışları hız kazandı. Mayıs ayı verilerine bakıldığı zaman çeyrek altın üretiminin yüzde 211 oranında arttığı belirlendi.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte düğün sezonu başladı. Düğüne gidecek olan vatandaşlar altın almaya başladılar. Ancak son dönemlerde ramazan ayının Haziran ayına denk gelmesinden dolayı düğünü yaz başı yapacak olan vatandaşlar düğün tarihlerini daha öne alarak mayıs ayında düğün yapmayı tercih ettiler. Bu yüzden kuyumcuların son derece memnun oldukları bir ay geçirdikleri ortaya çıktı. Darphane tarafından üretim değerlendirmesi yapıldı. Geride bırakılan aylarla ilgili bir karşılaştırma yapıldığı zaman mayıs ayında üretim yüzde 211 oranında arttı.

Düğünler için çeyrek altının daha fazla tercih edilmesinden dolayı mayıs ayında çeyrek altın üretimi gram altını solladı. Daha önceki aylarda darphane tarafında 500 bin civarında üretim gerçekleştiriliyordu. Ancak mayıs ayında beklenmedik bir şekilde çeyrek altın üretimi 1.7 milyonu geçti. Darphane üretimleri yetiştirmekte zorlandığını açıkladı. Yaz aylarında da aynı ilginin devam etmesi bekleniyor. Yaz boyunca devam eden düğünler nedeniyle kuyumcuların da piyasaların rahatlamasından dolayı son derece memnun oldukları açıklandı. Daha önce yatırım amaçlı alınan altınlarda en çok gram altın tercih ediliyordu. Ancak vatandaşlar yatırımları bir kenara bırakarak çeyrek altına yönelmeye başlayınca kuyumcular çeyrek altın yetiştirmekte zorlandılar.

Mayıs ayı raporları incelendiği zaman adeta üretim patlaması yaşandığı ortaya kondu. Yılın ilk beş ayı baz alındığı zaman üretilen ziynet eşyalarının değeri toplam 5 milyon 584 bin 341 olarak belirlendi. Yılın başında altın fiyatlarının yükselerek zirveyi zorlamasının ardından altın yatırımları giderek zorlaşmıştı. Ancak piyasalarda alınan önlemler sonrasında altın fiyatları belirli bir oranda düştü. Yılın başına göre vatandaşlar çeyrek altını 25 lira daha ucuza almış oldular.