Doktor Kıyamet Türk Lirası Hakkında Çok Önemli Açıklama Yaptı

Doktor Kıyamet lakabıyla tanınan ünlü yatırımcı Marc Faber Türk Lirası hakkında önemli bir açıklamada bulunarak, Türk Lirasının şuanda değerin altında bulunduğunu ve güçlenmesini beklediğini söyledi. Yatırım sermayelerinin Türkiye’ye akması için bir takım nedenlerin olduğunu, Türk ekonomisinin iyi yönde gelişmeler gösterdiğini ve borsanın bunun için bir örnek olduğunu dile getirdi.

Uluslararası finans piyasaları hakkında gerçekleştirmiş olduğu kriz tahminlerinden dolayı Doktor Kıyamet olarak tanınmış olan ünlü yatırımcı Marc Faber, Türk Lirasının bugün değerin altından olduğunu ve güçlenmesi için beklediğini açıkladı.

Türk piyasaları hakkındaki beklentileri ve emtia fiyatlarını da değerlendiren Faber,  elinde altın ve başka kıymetli olan metallerden bulundurduğunu, diğer finansal araçlarla kıyaslama yaptığında halen daha altın, gümüş ve platinin iyi makul fiyatlarda olduğunu açıkladı. Bu metalleri elinde bulundurduğu tekrar eden Faber, fiyatlardaki azalmayı satın alma fırsatı olarak değerlendirdiğini de belirtti.

Marc Faber ayrıca petrol varil fiyatlarına değinerek, önümüzdeki dönem içerisinde 40 ile 60 dolar seviyesinde seyretmesini beklediğini de dile getirdi.

Doktor Kıyamet ayrıca, Türk Lirasının değerinin altında olduğunu ve güçlenmesi için beklediğini belirtmesinin ardından ne kadar çok değerleneceği ya da değerlenmeyeceğinin yine Amerika Birleşik Devletleri dolarına bağlı olduğunu dile getirdi. Tüm bunlara rağmen halen daha Türkiye’nin yatırımcılar için cazip bir seçenek olduğunu ifade eden Marc Faber, yaklaşık son 4 yıldır dünyadaki algının ABD dolarını destekleyen türde olduğunu, Japonya ve Avrupa’da para basımının çoğalması, hazine tahvillerine ve hisselerinin gitmesine sebep olduğunu da açıklamalarına ekledi.