Ehliyet Sınavlarında Yeni Dönem Başlıyor!

Trafiğe çıkmak isteyen vatandaşların alması gereken ehliyet sınavları kazaları ve ihmalleri önlemek adına alınan önlemler sonrasında her geçen gün daha zor bir hale getiriliyor.

Araç kullanmak ve trafiğe çıkmak isteyen vatandaşların araç kullandıklarına dair bir belge almaları için ehliyet almaları zorunlu tutulurken bu konuda yapılan sınavların seviyesi her geçen gün biraz daha zorlaştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan ortak bir karar sonrasında kaza oranlarını düşürmek, sürücülerin zorlanarak tecrübe sahibi olmasını sağlamak amacıyla soru sayısında bazı eklemeler yapıldı. Soru havuzu tekrar gözden geçirildi. toplam 3 bin 250’ye kadar çıkarılan soru havuzuna yeni yönteme ait olan bazı sorular girildi.

Milli eğitim bakanlığı tarafından sınavlarda sorulacak olan soruların geliştirilmesi planlanıyor. Bu süreçte soru sayısı da yükseltildi. eski sistemde olduğu gibi sınav sorularının sorulması engellenecek. Bu sayede en çok karşılaşılan ve çeşitli şikayetlere neden olan eski sınavlarda karşılaşılan sorularla tekrar karşılaşma ve haksız bir rekabet içerisine girme problemi de kısa sürede ortadan kaldırılmış olacak. Ehliyet sınavlarında sürücü adaylarının yanıtlaması için toplam 50 adet soru soruluyor. Ancak yapılan incelemelerde soru sıkıntısı yaşandığından dolayı genellikle eski yıllara ait sorularla birebir benzediği tespit edilmişti. Yeni sistemde bu sorunun önüne tamamen geçilmesi planlanıyor.

Sürücü adayları için artık yazılı sınaav elektronik ortama taşındı. burada sorulacak sorular bir havuz içerisinde toparlanıyor. Havuz içerisinde toparlanan soruların artık yeni görsellerle birlikte desteklenmesine karar verildi. Yeni görsellerle birlikte sürücü adaylarının bilgileri daha net bir şekilde test edilebilecek. Kağıt kalem kullanılarak yapılan sınavlar adeta tarihe karışacak. Soruların geçmiş yıllarla benzer nitelikte olması engellenecek.

Share

Recent Posts

Sparkasse Privatkredit

In der heutigen schnelllebigen Welt ist es wichtiger denn je, finanzielle Entscheidungen schnell und effizient…

2 months ago

Personal Loan Singapore

Navigating the landscape of Personal loan Singapore can be overwhelming, especially when you're looking for…

4 months ago

Rýchla Pôžička Online bez Registra

Rýchla pôžička online bez registra: Ako získať finančné prostriedky ihneď V dnešnej dobe, kedy mnohí…

4 months ago

Prêt Personnel Sans Justificatif

Le financement de projets personnels sans la nécessité de fournir des justifications spécifiques aux prêteurs…

4 months ago

Lening Zonder Toetsing

In de dynamische economische omgeving van vandaag kan de behoefte aan snelle financiële middelen opkomen…

4 months ago

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

6 months ago

This website uses cookies.