Ekmek Fiyatları Eski Haline Geri Döndü

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulunun açıkladığı bilgilere göre Çanakkale’de 1,25 Türk Lirasından satışa çıkan ekmek fiyatları artık 1 Türk Lirasından satılıyor.

24 Nisan 2017 Pazartesi gününden beri Çanakkale’de 250 gram ekmekler 1,25 Türk Lirasından satışa çıkıyor. Vatandaşlar ekmek fiyatlarına tepkiler, itirazlar ediyordu. Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulunun açıkladığı bilgilere göre artık ekmek fiyatları 1 Türk Lirasından satışa çıkacak.

24 Nisan tarihinde Çanakkale Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkar Odasının fiyat tarifesine göre 250 gram ağırlığındaki ekmekler 1,25 Türk Lirasından satışa çıkmaya başlamıştı. Önceki dönemlerdeki ekmek tarifelerine ilişkin Çanakkale Asliye Hukuk Mahkemesinde ekmek ile ilgili davalar devam ediyordu. Bu sebeple Mülki İdare Amiri tarafından ekmek fiyatlarının zamlı satılması uygun görülmedi. Çanakkale Fırıncılar Odası, Lokantacılar Odası, Kasaplar Odası ve Gazinocular Odası ile birlikte anlaşma yapılamaması sebebi ile 5326 sayılı Kanunun 62. Maddesi gereğince itirazlar yapıldı.

Bahse konu fiyat tarifesi Vali Yardımcısı Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Temsilcisinin aralarında bulunduğu bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda ekmek fiyatları ile ilgili görüşmeler yapıldı. Kanun gereğince ve devam eden dava sebebiyle 2’ye karşı 1 oyla ekmek fiyatlarının uygun görülmediği olarak sonuçlandı. Toplantıda alınan kararlar ise Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliğine gönderildi. Bunun sonucunda mevcut durumda olan fiyat tarifesi artık resmen yürürlükten kaldırıldı.