Emeklilere Hesaplama Değişikliği Yapıldığı Takdirde 300 Lira Daha Fark!

Emeklilerin maaşlarında yapılan hesaplama farkları kaldırıldığı takdirde, 300 lira daha fark alınabileceği belirtiliyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı olarak görev yapan Kazım Ergün, bu konu hakkında açıklamada bulundu. Kazım Ergün açıklamasında, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda yer alan emekli maaşları için aylık hesaplama parametrelerinin, maaşları azalttığını öne dürdü. Mevcut olan karma emekli aylığı hesaplama sisteminin yerine tüm dönemleri içerisine alan ve kendi içerisinde eşitlik oluşturacak tek bir aylık hesaplama sistemi getirilmesi gerektiğini de açıkladı. Yapmış olduğu açıklamada, sosyal güvenlik kurumu tarafından sağlanan kişinin doğumundan ölümüne kadar olan süre içerisinde sunduğu hizmetlere de dikkat çeken Ergün, kurumun bu görevi başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olduğunu da dile getirdi.

Kazım Ergün ayrıca konuşmalarında, sosyal güvenlik kurumunun başarılı uygulamalarının yanı sıra yeniden düzenlenmesi gereken bazı uygulamaların da olduğuna değinerek, söz konusu aylık hesaplama sisteminde değişikliğe gidilmesi gerektiğini ve şuan ki hali ile emekliler arasında eşitsizliğe sebep olduğunu ifade etti.

Yeni bir düzenleme yapıldığı takdirde ise, emekli maaşlarında yaklaşık olarak 300 lira civarında bir artış oluşabileceğini açıklamalarına ekledi. Daha çok 2008 yılının Ekim ayından sonra emekli olanların mağdur olduklarını ve bu durumun önemli bir hal almaya başladığını öne süren Ergün, sosyal güvenlik sisteminde tek çatı oluşturulamaması nedeniyle, dönemsel eşitsizliklerin git gide büyümüş olduğunu açıkladı. Ayrıca 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda yer alan maaş hesaplama parametrelerinin artık iyice emekli maaşlarını azaltan bir sistem haline dönüşmüş olduğunu da ifade etti.

Kazım Ergün, açıklamalarının neticesinde bu 5510 sayılı kanunun tekrar değerlendirilmesi ve emekli maaşlarında hak kayıplarına engel olacak bir takım düzenlemelerin yapılması gerektiğini dile getirdi.

Recent Posts

Sparkasse Privatkredit

In der heutigen schnelllebigen Welt ist es wichtiger denn je, finanzielle Entscheidungen schnell und effizient…

2 months ago

Personal Loan Singapore

Navigating the landscape of Personal loan Singapore can be overwhelming, especially when you're looking for…

4 months ago

Rýchla Pôžička Online bez Registra

Rýchla pôžička online bez registra: Ako získať finančné prostriedky ihneď V dnešnej dobe, kedy mnohí…

4 months ago

Prêt Personnel Sans Justificatif

Le financement de projets personnels sans la nécessité de fournir des justifications spécifiques aux prêteurs…

4 months ago

Lening Zonder Toetsing

In de dynamische economische omgeving van vandaag kan de behoefte aan snelle financiële middelen opkomen…

4 months ago

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

6 months ago

This website uses cookies.