Emeklilere Maaş Müjdesi Geldi!

Bayramın yaklaşması ile birlikte emeklilerin maaş konusunda sıkıntı yaşamamaları açısından yeni bir karar alındı. Emeklilere maaşlarının bayramdan önce alabilmeleri için yapılan düzenlemeler sonuç verdi.

Ramazan Bayramının yaklaşması ile birlikte yeni bir karar alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemelerin ardından emeklilerin bayramda maddi sıkıntı yaşamalarının engellenmesi için maaş tarihlerinde değişiklik yapıldı. Daha önceki dönemlerde de defalarca yapılan uygulama sonrasında emeklilerin maaşlarını bayramdan önce almaları için fırsat tanınacak. Yapılacak olan düzenleme sonrasında Ramazan Bayramından önceki tarihlerde tüm emeklilerin maaşlarını eksiksiz bir şekilde almaları için çalışmalar tamamlanmış olacak.

Bu yıl Ramazan Bayramı 25 Haziran ile 27 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Emekli maaşlarının ayın 1’inden itibaren verildiği düşünüldüğü zaman ise ayın sonuna gelen bayramda emeklilerin maddi sıkıntı yaşayabilecekleri tahmin edildi. Bu durumun önüne geçebilmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun önerileri ile Sosyal Güvenlik Kurumu ortak bir çalışma yaptılar. Daha önce yapıldığı gibi bu bayramda da maaşların erken ödenmesine karar verildi. Emekliler için ödeme maaş aldıkları tarihlere göre 21 Haziran tarihinde başlayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yeni bir ödeme takvimi planı belirlendi.

SSK emekli, dul yetim aylığı alanlar normal takvime göre 24 Haziran ile 26 Haziran tarihleri arasında emekli aylıklarını alıyorlardı. Yeni belirlenen takvime göre aylık ödemelerinin tahsis numaralarına göre yeni bir ödeme planı belirlendi. 21 Haziran ile 23 Haziran tarihleri arasında ödemeler yapılmış olacak. Bağkur emekli aylığı alanlar için ise tarih yine tahsis numaralarına göre 20 Haziran ile 23 Haziran tarihleri arasında belirlendi. Son olarak emekli sandığından aylık alacaklar ayın 5’ine kadar maaşlarını alabiliyorlardı. Bunun ardından bayramda maddi sıkıntı yaşanmaması için ödeme tarihleri 22 ve 23 Haziran olarak değiştirildi.