Erken Seçim Kararı Sonrası Borsa Günü Yatay Kapattı!

Borsa İstanbul, geçtiğimiz hafta yaşadığı hareketlilikten sonra erken seçim kararının alınması ile birlikte durağanlaştı. BIST 100 Endeksi, günü yatay bir geçişle kapattı.

Borsa İstanbul’da işlem görmekte olan BIST 100 Endeksi, günü yüzde 0,02 oranında bir yükseliş yaşayarak kapattı. 112 bin 112,15 puan seviyesinden günü kapatan BIST 100 Endeksi, geçtiğimiz hafta yaşanan hareketlilikten sonra günü yatay bir geçiş ile kapattı.

BIST 100 Endeksi, bir önceki günün kapanışına göre sadece 23,14 puan artış yaşadı. Gün içerisinde endekste işlem gören hisselerde toplam işlem hacmi 7,7 milyar Türk Lirası olarak kayıtlara geçti. İşlem gören endeksler arasında Bankacılık Endeksi yüzde 0,37 seviyesinde bir düşüş yaşarken, Holding Endeksi de yüzde 0,08 oranında minimal bir değer düşüşü yaşadı.

Gün içerisinde ne çok kazandıran endeks, yüzde 6,14 ile Finansal Kiralama – Faktoring sektörü olurken, en çok gerileme de yüzde 1,03 oranı ile gıda – içecek sektöründe gerçekleşti.

Erken seçim kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması sonrasında yükseliş eğilimini güçlendirerek, hızlı bir yükseliş ile dün yaşayan BIST 100 Endeksi, bugünü de 111 bin 600 puan ile 112 bin 400 puan aralığı içerisinde seyrederek kapattı. Bir önceki kapanışının hemen üzerinde günü kapatmayı başaran BIST !00 Endeksi, banka pay piyasalarında etki gösteren kâr satışları sonrasında yükselişini sınırlandırarak yatay bir seyir ile günü kapattı.

Analistler tarafından yapılan değerlendirmelere göre, haftanın son işlem gününde Türkiye içinde ve Avrupa’da tüketici güven endekslerinin açıklanacağı ve ABD’den de FED üyelerinin yapacağı konuşmaların takip edileceği belirtildi. Aynı zamanda teknik açıdan BIST 100 Endeksi için 111 bin puan seviyesinin destek konumu, 112 bin 500 ve 113 bin 400 seviyelerinin de direnç konumu olduğu belirtildi.

Recent Posts

Sparkasse Privatkredit

In der heutigen schnelllebigen Welt ist es wichtiger denn je, finanzielle Entscheidungen schnell und effizient…

2 months ago

Personal Loan Singapore

Navigating the landscape of Personal loan Singapore can be overwhelming, especially when you're looking for…

4 months ago

Rýchla Pôžička Online bez Registra

Rýchla pôžička online bez registra: Ako získať finančné prostriedky ihneď V dnešnej dobe, kedy mnohí…

4 months ago

Prêt Personnel Sans Justificatif

Le financement de projets personnels sans la nécessité de fournir des justifications spécifiques aux prêteurs…

4 months ago

Lening Zonder Toetsing

In de dynamische economische omgeving van vandaag kan de behoefte aan snelle financiële middelen opkomen…

4 months ago

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

6 months ago

This website uses cookies.