2018’de 16 bin 733 genç çiftçiye hibe verilecek. Toplam hibe tutarı 503 milyon Türk Lirası olup, projelerin büyük kısmı ise hayvancılık sektöründen oluşuyor.
Bakanlar Kurulu tarafından verilen karar kapsamında 2016 ile 2018 yılları arasını dahil edecek şekilde genç çiftçi projelerine 30 bin Türk Lirası hibe verilmesini içeren Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi projesi bu sene de devam ediyor.
16 Bin 733 Genç Çiftçiye Hibe
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu sene toplamda kaç genç çiftçiye ne kadar hibe verileceği açıklandı. Açıklananlar kapsamında toplamda 16 bin 733 genç çiftçiye hibe verilecek olup, bunun tutarı ise 503 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. Aynı zamanda hibe almayı hak edenlerin listeleri de yayımlandı.
Sözleşme İmzalamak için Son Tarih 13 Temmuz!
Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Genç Çiftçi Projelerinin başvuruları 2 Nisan ile 30 Nisan tarihleri arasında hem il müdürlükleri hem de ilçe müdürlükleri tarafından alındı. Değerlendirmeler yapıldı ve başvuru sonuçları açıklandı. Asil listeler dün açıklanmış olup, listelerin yayında kalması süresi ise 6 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Bu kapsamda da 16 bin 733 genç çiftçiye kredi imkanı sağlanacak. Projelerini uygulamayı hak edenler ise 9 Temmuz ile 13 Temmuz tarihleri arasında sözleşmelerini imzalamaları gerekecek. İş yapım tarihi ise 13 Temmuzdan itibaren başlayacak. Uygulamaların her aşamalarında ise bakanlığın ilgili birimleri tarafınca takipler ve kontroller sağlanacak.
Projeler kapsamında çok sayıda uygulama için hibe imkanı sağlanacak. Bunlar;
- İpek böceği yetiştiriciliği,
- Beyaz şapkalı ve istiridye mantarı yetiştiriciliği,
- Meyve, bağ ve diğer üzümsü bitkilerden bahçe tesisi,
- Arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği
- Serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği,
- Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık vb…
Öncesinde arı sütünün ve ana arının yetiştiriciliğiyle birlikte çok yıllık yem bitkilerinin üretimi uygulama dahilinde değildi. 2018’de bu gruplarda hibe kapsamında yer alacak. Hayvancılık için önemli olan projelerin 12 bin 582 tanesi hayvancılıkla ilgili olduğu açıklandı.