Categories: EKONOMİ

Goldman Sachs’tan Türk Lirası Tahmini!

Goldman Sachs, Amerikan Doları / Türk Lirası oranının, yaşanan siyasi belirsizlikler ile birlikte 1 yıl içerisinde 4 Türk Lirası seviyesini görebileceğini belirten bir tahmin raporu yayınladı.

Yayınlanan tahmin raporunda Türkiye2nin siyasi belirsizliğinin yüksek kalacağını vurgulayan Goldman Sachs, önümüzdeki süreç içerisinde Amerikan Doları / Türk Lirası oranının 4’e kadar yükseleceğini belirtti.

Goldman Analisti Clemens Grafe tarafından hazırlanan e – posta raporu, Türkiye’de dün gerçekleştirilmiş olan “Evet” kararının, piyasalarda herhangi bir şaşkınlık yaratmadığını, beklentinin bu yönde olduğunu belirtti. Piyasaların “Evet” sonucu üzerinden fiyatlanması ile birlikte sandıktan çıkan kararın herhangi bir etki yaratmadığını belirten Grafe, aynı zamanda referandum belirsizliğinin ortadan kalkmış olmasının da bir tepki olarak güçlenebileceğini belirten bir açıklama yaptı.

Goldman Sachs analisti Clemens Grafe, yayınladığı rapor ile birlikte önümüzdeki 12 aylık süreç içerisinde Türk Lirası’nın Amerikan Doları karşısındaki değer kaybına devam ederek, 4 seviyesine kadar yükseleceğini ön gördüklerini belirtti.

Marjinal Borç Verme Faizi hakkında küresel düzeydeki finansal koşulların da sıkılaşması, aynı zamanda enflasyonun sahip olduğu görünümün de kötüleşmesi ile alakalı olarak bir artış durumunun söz konusu olacağını belirten Goldman Sachs analisti Clemens Grafe, marjinal faizlerin sahip olduğu yüksek oranların daha da artacağını tahmin ettiklerini aktardı.

Kısa vade içerisinde piyasaların referandumdan çıkan karar ile uyum sağlanması için, kabinede yaşanacak farklılıklar ve Türkiye’nin önümüzdeki süreç içerisinde yürüteceği Avrupa Birliği politikasına göre yön odaklaması yapacağı da, Grafe’nin raporunda yer aldı.

Goldman Sachs analisti Grafe, aynı zamanda referandum oylarının çok yakın olması ve Ak Parti’nin çoğunluğa sahip olması sebebi ile birlikte erken seçim tahminlerini de oldukça azalttı.

Recent Posts

Sparkasse Privatkredit

In der heutigen schnelllebigen Welt ist es wichtiger denn je, finanzielle Entscheidungen schnell und effizient…

2 months ago

Personal Loan Singapore

Navigating the landscape of Personal loan Singapore can be overwhelming, especially when you're looking for…

4 months ago

Rýchla Pôžička Online bez Registra

Rýchla pôžička online bez registra: Ako získať finančné prostriedky ihneď V dnešnej dobe, kedy mnohí…

4 months ago

Prêt Personnel Sans Justificatif

Le financement de projets personnels sans la nécessité de fournir des justifications spécifiques aux prêteurs…

4 months ago

Lening Zonder Toetsing

In de dynamische economische omgeving van vandaag kan de behoefte aan snelle financiële middelen opkomen…

4 months ago

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

6 months ago

This website uses cookies.