Kasko Fiyatı Neden Yükselir?

Hem bireysel, hem de ticari kullanımda olan tüm araçlar, trafikte bulunduğu süreçlerde olduğu gibi park halinde olduğu süreçlerde dahi birçok risk ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu riskler sebebiyle ortaya çıkan maddi hasarlara karşı en önemli tedbir ise araç kaskosu yaptırmaktır. Her ne kadar aracın başına birşey gelmesi oldukça can sıkıcı olsa da, kasko yaptıran vatandaşlar araçlarının hasarlarının karşılanması sebebiyle bir nebze olsun rahatlarlar.

Kasko yaptırma aşamasında, sigorta şirketleri tarafından sunulan teklifler arasından en ucuzunu değil, sunulan teklifin kapsamı dahilinde sizin için en uygun olanını tercih etmeniz en sağlıklısı olacaktır. Örneği kışın bol yağış alan Karadeniz bölgesinde ikâmet ediyorsanız, sellere karşı koruması bulunan bir kasko yaptırmanız, en mantıklı karar olacaktır. Lakin yağış oranı ve doğal afet oranı en düşük olan Kırklareli şehrinde yaşıyorsanız, bu sefer kasko teminatlarınızın bir kısmından kendi isteğiniz ile feragat edebilirsiniz. Çünkü ihtiyacınızın olmayan teminatlar için ödeyeceğiniz ek primler, kasko prim ücretlerinizi yükseltecektir.

Aynı zamanda tercihiniz dışında kasko ücretlerinin yükselmesi de mümkündür. Bu sebepler arasında birinci sebep olarak yüksek motor gücü gelmektedir. Daha fazla kaza riski taşıyan yüksek motor gücüne sahip araçlar, daha çok kasko öder. Aynı zamanda araç tamir masrafları (Yedek parça masrafları) sebebiyle de kasko primleri yükselebilmektedir.

Klasik ve spor araçlar da kasko primleri yüksek araçlar olmaktadır.

Kasko ücretlerini yükselten sebepler arasında trafik sicili, hız sınırı ihlalleri de yer almaktadır. Kaza riskinin yükselmesi, kasko değerini otomatik olarak yükseltecektir. Kasko primlerini yükselten değerler arasında kasko yapılan aracın geçmiş dönemlerde gerçekleştirdiği kazalar ve aracın trafikte bulunduğu bölge de oldukça etkilidir.