Categories: EKONOMİ

Kıdemde Geri Gidiş Türk-İş ve Sendika’nın Kırmızı Çizgisi!

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Genel Başkanı Mustafa Şahin, basına kıdem tazminatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık olarak 800 bin taşeron işçinin kadro beklediğini, bu kapsamında kıdem tazminatının tartışma ortamında bulunmasını anlamsız bulduklarını ifade eden Mustafa Şahin, kıdem tazminatının kamuoyunun uzun dönemden beri algı operasyonları ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kıdem tazminatını alamayan taşeron işçilerin gündeme getirilerek fon sisteminin altyapısının meydana getirildiğine dikkat çeken Mustafa Şahin, bu kapsamında bazı köşe yazarları ile birlikte akademisyenlere kamuoyunu fon sistemine hazırlamak için görevler verildiğini söyledi.

Fon sistemine geçilmesi kapsamında sendika  olarak karşı olduklarını belirten Mustafa Şahin, 2002’de kurulan İşsizlik Sigortası Fonu’nda oluşan paranın 116 milyar Türk Lirasına ulaştığını ancak bu paradan sadece 15 milyar Türk Lirasını işsizlere ödeyebildiklerini söyledi. İşsizlik Sigortası Fonu’nun işsiz kalanlar için kurulduğunu söyleyen Mustafa Şahin, ancak bu paranın sürekli başka yerlerde kullanıldığını, bu sebepten ötürü kimsenin kendileri için kıdem tazminatı doğruluğuna inanmalarını beklemeleri gerektiğini söyledi.

Bazı işçilerin kıdem tazminatlarının ödenememesinden ötürü sorunların meydana geldiğini söyleyen Mustafa Şahin, aslında esas problemin işçilerin tazminatlarını alamaması olmadığını, işverenlerin ödemeleri gerçekleştirmemesi olduğunu söyledi. İşverenlerin kıdem tazminatı ile ilgili olan yasaya uygun olacak şekilde ödemeleri gerçekleştirmenin sonucunda hiç bir problemin kalmayacağını söyleyen Şahin, var olan fon yerine başka şekilde, herkesin yararlanabileceği değişikliklerin yapılabileceği konusunda öngörüde bulundu. Fakat herkesin senelerdir tek döktüğü kıdemlerde hiçbir şekilde geri gidişin söz konusu olmayacağını söyleyen Şahin, bu konunun hem Sendika’nın hem de Türk-iş’in kırmızı çizgisi olduğunu söyledi.

Recent Posts

Sparkasse Privatkredit

In der heutigen schnelllebigen Welt ist es wichtiger denn je, finanzielle Entscheidungen schnell und effizient…

2 months ago

Personal Loan Singapore

Navigating the landscape of Personal loan Singapore can be overwhelming, especially when you're looking for…

4 months ago

Rýchla Pôžička Online bez Registra

Rýchla pôžička online bez registra: Ako získať finančné prostriedky ihneď V dnešnej dobe, kedy mnohí…

4 months ago

Prêt Personnel Sans Justificatif

Le financement de projets personnels sans la nécessité de fournir des justifications spécifiques aux prêteurs…

4 months ago

Lening Zonder Toetsing

In de dynamische economische omgeving van vandaag kan de behoefte aan snelle financiële middelen opkomen…

4 months ago

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

6 months ago

This website uses cookies.