Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch tarafından bu yıl için Türkiye ekonomisi hakkında önemli bir karar açıklama yapıldı. Büyüme tahminleri konusunda yapılan açıklama son derece dikkat çekti.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından yeni bir rapor hazırlandı. Küresel Ekonomik görünüm ismi verilen bu rapor çerçevesinde küresel anlamda büyümenin desteklendiği ve sürekli olarak güçlendirildiği tespit edilmişti. Küresel büyüme içerisinde hangi ülkelerin aktif bir şekilde rol aldığı da tespit edildi. Raporda belirtilenlere göre 2017 ve 2018 yıllarının küresel büyümenin aktif bir şekilde yer aldığı ciddi rakamların konuşulduğu bir dönem olması bekleniyor.
Küresel büyüme oranlarının artması konusunda gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin son derece etkili olabileceği belirtildi. Ancak birbirlerinden bağımsız olarak yer alan ekonomilerin katkıdan çok zarar verebilecekleri tespit edildiği için gelişmekte olan ülkelerin birbirleri ile daha senkronize bir şekilde hareket etmeleri gerektiği belirtildi. Gelişmekte olan ülkeler açısından gönderilen talepler geri çekilmeye başladı. Bu süreç içerisinde emtia fiyatlarının toparlanması piyasalarda etkili bir durum olarak değerlendirildi. ABD merkez bankası tarafından ise bir süredir sıkılaşma politikası uygulanırken bu politikanın bir süre daha uygulanmasına karar verildi. Yapılan büyüme hedefleri tahminler konusunda Türkiye hakkında yapılan açıklamalar son derece dikkat çekti. Çin ve İngiltere süper güç konumunda bulunurken ilerleyen dönemlerde büyüme oranlarında ciddi bir düşüşün yaşanması bekleniyor.
Türkiye ekonomisinde yaşanan çeşitli zorlukların ardından Fitch tarafından toparlanma eğilimleri olumlu bir gelişme olarak isimlendirildi. bu gelişme ile birlikte Türkiye ekonomisinin gelecek yıl yüzde 4.7 oranında büyüyeceği ve bir sonraki yıl bu oranın yüzde 4.1 olmasının planlandığı açıklandı. Büyüme oranlarında yukarı yönlü bir artış yaşanması ülke ekonomisi ve prestiji açısından olumlu bir durum olarak karşılandı.