Mobilya Üretimine 10 Milyon Avro Destek!

Kayseri’de mobil üretimi sektöründe işletmelerin ihtiyaçlarının karşılanması için destek verilecek. Söz konusu destek 10 milyon avro değerinde olup, MOBİTEK kapsamında oluşturulacak olan mobilya üretim tesisinde orta ve küçük ölçekli işletmeleri bir araya getirilecekler. MOBİTEK, AB hibe projesi ile başladı ve esnafların grup haline gelmesiyle başladı. Hedefi ise orta ve küçük ölçekli işletmelerin ihtiyaçlarının karşılanması. Mobilya üretim tesisinin tamamlandığı proje dahilinde satışların yapılabileceği mobilya dekorasyonuna ilişkin büyük bir alışveriş merkezi kurulacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Orta Anadolu Kalkınma Birliği Başkanlığı görevinde yer alan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, asıl amaçlarının üreticilerin bir araya gelmesi ve ortak noktada iş yapabilmeleri için olanakların artırılması olduğunu, MOBİTEK ile mobilya üreticilerinin alt yapılarının güçlendiğini, bu sayede de global markalaşma konusunda önlerinin açıldığını söyledi.

MOBİTEK projesinin mobilya üreticilerinin yeni pazarlara açılabilmeleri için önem arz ettiğini söyleyen Çolakbayrakdar, oranın küçük ve orta ölçekli işletmelerin ortak olarak kullanabildikleri bir fabrika olduğunu, orada bulunan makinelerin pek çoğunun ülkemizde kullanılmadığını, söz konusu makinelerin yüksek teknolojiye sahip olduklarını, Kayseri’nin de yeni pazarlara açılmasını umut ettiklerini söyledi.

MOBİTEK projesinin yaklaşık olarak 10 milyon avro değerinde bir proje olduğunu söyleyen Çolakbayrakdar, gelinen noktada her şeyin tamamlandığını, mobilya kümelenmesi için toplamda 840 işletmecinin bulunduğunu, buradan yalnızca onların değil farklı işletmecilerin de yararlanabileceğini, imalatçıların da onların arasında olduğunu, büyük alışveriş merkezi projesinin tamamlanması ile birlikte Kayseri’nin mobilya sektörünün merkezi haline geleceğini söyledi.

Share

Recent Posts

Sparkasse Privatkredit

In der heutigen schnelllebigen Welt ist es wichtiger denn je, finanzielle Entscheidungen schnell und effizient…

2 months ago

Personal Loan Singapore

Navigating the landscape of Personal loan Singapore can be overwhelming, especially when you're looking for…

4 months ago

Rýchla Pôžička Online bez Registra

Rýchla pôžička online bez registra: Ako získať finančné prostriedky ihneď V dnešnej dobe, kedy mnohí…

4 months ago

Prêt Personnel Sans Justificatif

Le financement de projets personnels sans la nécessité de fournir des justifications spécifiques aux prêteurs…

4 months ago

Lening Zonder Toetsing

In de dynamische economische omgeving van vandaag kan de behoefte aan snelle financiële middelen opkomen…

4 months ago

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

6 months ago

This website uses cookies.