Müjde! O İşletmelere Vergi Muafiyeti Geliyor!

Bir süredir ekonomiyi canlandırmak ve teşviklerle hareketlendirmek için birtakım çalışmalar yapılıyordu. Bu süreç içerisinde Maliye Bakanı Naci Ağbal merakla beklenen müjdeyi sonunda verdi. Emlak vergisi ödenmeyeceğini açıkladı.

Ekonomide meydana gelen dar boğazın aşılması için bir süredir çeşitli çalışmalar yapılıyordu. Hükümet çeşitli teşviklerle birlikte ekonomiyi canlandırmayı başardı. Çalışmalar devam ederken Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından pek çok işletmeyi ve işletmeciyi yakından ilgilendiren müjde verildi. Yeni düzenlemelerle birlikte bazı işletmelerin maddi yük olarak değerlendirilen emlak vergilerinden muaf tutulmalarına karar verildi. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan işletmelerin vergilerden muaf tutulacağı açıklandı.

Yeni sistemle birlikte bu işletmeler artık emlak vergisi ödemeyecekler. Bu sayede maliyetlerinde gözle görülür bir düşüşün yaşanması planlanıyor. Maliye Bakanı geçtiğimiz günlerde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen bir ekonomi toplantısına katıldı. Toplantıda verdiği müjdeden binlerce sanayicinin yararlanması planlanıyor. Son yıllarda ekonomik açıdan zor durumda olan vatandaşları rahatlatmak için vergi borcunu ödeyemedikleri takdirde çeşitli yapılandırma imkanları tanınıyor. Borcunu ödeyemeyenler için sunulan bu fırsatlara karşılık vergisini düzenli olarak eksiksiz bir şekilde ödeyen vatandaşlarında teşvik edilmek amacıyla desteklenmesi planlanıyor. Bir süredir tartışılan düzenli ödeyenlere indirim imkanının masaya yatırılarak ciddi anlamda görüşülmesi gereken bir konu olduğu ifade edildi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal yapmış olduğu açıklamalarda yaşanan tüm olumsuz durumlara rağmen ekonominin büyüme hızının orta ölçekte olduğunu be herhangi bir durgunluk yaşamadığını açıkladı. Sanayiciler için elektrik faturasının içinde yer alan TRT ismi verilen payın tamamen kaldırıldığı müjdesini de vererek sanayicilerin yüzünü güldürdü. Çok fazla elektrik tüketen sanayicilerin son dönemlerde eklenen katkı paylarından muzdarip oldukları belirtilmişti. Artık daha az elektrik faturası ödeyecekleri öğrenildi.

Share

Recent Posts

Sparkasse Privatkredit

In der heutigen schnelllebigen Welt ist es wichtiger denn je, finanzielle Entscheidungen schnell und effizient…

2 months ago

Personal Loan Singapore

Navigating the landscape of Personal loan Singapore can be overwhelming, especially when you're looking for…

4 months ago

Rýchla Pôžička Online bez Registra

Rýchla pôžička online bez registra: Ako získať finančné prostriedky ihneď V dnešnej dobe, kedy mnohí…

4 months ago

Prêt Personnel Sans Justificatif

Le financement de projets personnels sans la nécessité de fournir des justifications spécifiques aux prêteurs…

4 months ago

Lening Zonder Toetsing

In de dynamische economische omgeving van vandaag kan de behoefte aan snelle financiële middelen opkomen…

4 months ago

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

6 months ago

This website uses cookies.