Pastırma ve Sucuk Fiyatlarına Zam Hakkında Açıklama Geldi

Ramazan ayında sofraların olmazsa olmazı olan sucuk ve pastırma fiyatlarında ramazan ayı sebebiyle bir zam yapılması bekleniyordu. Merakla beklenen artış için açıklama yapılarak beklenilen artışın gerçekleşmeyeceği bildirildi.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı (KTB) olan Şaban Ünlü konu hakkında bir açıklama yaparak, aslında sucuk ve pastırma piyasasının en sakin olduğu dönemlerin mayıs ve haziran ayları olduğunu, fakat havaların serin olması ve ramazan ayının bu aylara denk gelmesi sebebiyle piyasanın canlanmış olduğunu dile getirdi.

Şaban Ünlü açıklamalarında, sucuk ve pastırmanın Ramazan ayında genellikle iftariyelik olarak tüketildiğini ve bunun ülke çapında geleneksel bir hal aldığına dikkat çekti.

Pastırmanın en lüks otel ve restoranların iftar menülerinden evdeki iftar sofralarına varana kadar her sofrada yer aldığını vurgulayan Şaban Ünlü, sucuğun ise daha çok sahur sofralarında yer aldığını ve yaşanan bu durum sebebiyle pastırma ve sucuk piyasasında satışların artmasının esnafı sevindirdiğini de açıklamalarına ekledi.

Şaban Ünlü ayrıca açıklamalarında etin pahalı olmasına da değinerek, bunun nedeninin hayvanların dağlardan ve meralardan faydalanmayıp, yalnızca paralı yemle beslenmesinden kaynaklandığını dile getirdi. Türkiye’de genellikle küçükbaş hayvan besiciliği yapıldığını ve bunun desteklenmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ünlü, bakanlığın Et ve Balık kurumu vasıtasıyla Avrupa’dan hayvan ithalatı yaptığını ve bu durumdan daha çok büyükbaş besicilerinin faydalandığını anlattı. Aslında gerçekleştirilen bu ithalattan küçükbaş hayvan besicilerin faydalanması sağlanarak desteklenmeleri gerektiğini dile getirdi.

Pastırmacılar Çarşısı esnaflarından biri olan Abdullah Akçakoyunlu’da söz konusu olan zam beklentisi hakkında bir açıklama yaparak, bu sene pastırma fiyatlarında bir değişiklik olmayacağını ve Ramazan ayının ilk gününde fiyatlar ne ise, ay boyunca öyle devam edeceğini belirtti. Ayrıca Kayseri dışından çok fazla sipariş aldıklarını ve yoğun çalıştıklarını dile getiren Akçakoyunlu, Türkiye’de ramazan sofralarında hurma ne ise pastırmanın da o olduğunu açıklamalarına ekledi.

Recent Posts

Sparkasse Privatkredit

In der heutigen schnelllebigen Welt ist es wichtiger denn je, finanzielle Entscheidungen schnell und effizient…

2 months ago

Personal Loan Singapore

Navigating the landscape of Personal loan Singapore can be overwhelming, especially when you're looking for…

4 months ago

Rýchla Pôžička Online bez Registra

Rýchla pôžička online bez registra: Ako získať finančné prostriedky ihneď V dnešnej dobe, kedy mnohí…

4 months ago

Prêt Personnel Sans Justificatif

Le financement de projets personnels sans la nécessité de fournir des justifications spécifiques aux prêteurs…

4 months ago

Lening Zonder Toetsing

In de dynamische economische omgeving van vandaag kan de behoefte aan snelle financiële middelen opkomen…

4 months ago

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

6 months ago

This website uses cookies.