Categories: EKONOMİ

Petrol Fiyatları Düşüyor!

Ham petrol fiyatları kürsel çapta son 5 aylık dönemde en düşük seviyesine düştü.

Londra Brent türündeki petrolün varilinde bugün (05.05.2017) yüzde 4,9 oranında düşüş meydana geldi. Bu düşüş ile 50,56 dolardan 48,17 dolara kadar geriledi.

ABD’nin Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatına bakıldığı zaman ise bugün yüzde 4,9 oranında düşüş meydana geldiği görülmekte. Bu düşüş ile de güne 47,64 dolar seviyesinde başlayan petrol 45,31’e kadar düştü. Sonuç olarak her iki petrol ürününe de bakıldığı zaman varil fiyatlarında 30 Kasım 2016’dan beri en düşük seviyelerine geldikleri görülmekte.

30 Kasım’da, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütüne (OPEC) üye olan ülkeler ile Rusya ham petrol üretim düzeyleri 2017 yılının ilk yarısında azaltma kararı almıştı. Bu karar ile birlikte de petrol fiyatlarında yüzde 9 oranında artış meydana gelmişti. OPEC ile Rusya arasında yapılan anlaşmanın sonrasında ise global petrol fiyatları son 5 aylık dönemde varil başına 50 dolar ile 55 dolar arasında dengeye oturdu. Son haftalardaki verilere göre ise petrol fiyatlarında hızlı bir şekilde düşüş yaşandığı görülmekte. Petrol fiyatlarında 2 hafta önce yüzde 7 oranında azalma meydana gelmişti. Bugünkü verilere bakıldığı zaman ise yine yüzde 5 oranında düşüş yaşadığı görülmekte. Bunun sonucunda bugün 30 Kasım’daki anlaşmanın sonrasında petrol fiyatlarından elde edilen tüm kazançlar silindi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan uzmanlar, 2017 yılının ikinci yarısında da aynı şekilde uygulanmaya devam etmesi konusunda müphemiyetlerin olduğunu belirttiler. 25 Mayıs Perşembe günü Viyana’da OPEC’in düzenleyeceği toplantı sonrasında piyasada ve petrol fiyatlarında değişiklik olacağı, toplantının bu kapsamda çok önemli olduğu öngörülüyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) açıkladığı verilere göre ise ülkedeki ham petrol üretimi yaklaşık 11 haftadır ard arda yükseliyor.

Recent Posts

Sparkasse Privatkredit

In der heutigen schnelllebigen Welt ist es wichtiger denn je, finanzielle Entscheidungen schnell und effizient…

2 months ago

Personal Loan Singapore

Navigating the landscape of Personal loan Singapore can be overwhelming, especially when you're looking for…

4 months ago

Rýchla Pôžička Online bez Registra

Rýchla pôžička online bez registra: Ako získať finančné prostriedky ihneď V dnešnej dobe, kedy mnohí…

4 months ago

Prêt Personnel Sans Justificatif

Le financement de projets personnels sans la nécessité de fournir des justifications spécifiques aux prêteurs…

4 months ago

Lening Zonder Toetsing

In de dynamische economische omgeving van vandaag kan de behoefte aan snelle financiële middelen opkomen…

4 months ago

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

6 months ago

This website uses cookies.