TBMM, KDV Kanunu ve Teşvikler İçin Ek Mesai Yapacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı Katma Değer Vergisi Kanunu ve yeni torba yasa tasarısı için bu hafta içinde fazla mesai gerçekleştirecek.

TBMM, yeni torba yasa tasarısı için önemli bir mesai harcıyor. Vatandaşların evlerinin çatılarında ve dış cephelerinde üretecekleri elektriğin ihtiyaç fazlası olan kısmının satışını gerçekleştirebilmek aşamasında vergiden muaf olmaları, elektrikli otomobillerin teşvik edilmesinin sağlanması, amatör spor kulüplerine vergi desteğiyle destek sağlanması, hurda araç sahiplerinin yeni araç satın alımı aşamasında ÖTV indiriminden faydalanması gibi birçok konu yeni torba yasada yer alıyor. Aynı zamanda TBMM’nin gündeminde Katma Değer Vergisi Kanunu Tasarısı için yapılan değişiklikler de yer alıyor.

Hazırlanan bu değişikliklerin onaylanması ile birlikte vatandaşlara birçok konuda önemli destekler sunulmuş olacak. Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacak olan çalışmalar ile birlikte TBMM Genel Kurulu Cuma günü de mesai gerçekleştirecek. 49 maddesinin kabul edildiği Vergi Kanunları ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı ile alakalı görüşmeler devam edecek iken, yeni yasa tasarısı kapsamında konutlar ve apartmanlar için de çatılarda ve cephelerde yapılan elektrik üretiminde, ihtiyaç fazlası olan elektriğin dağıtım şirketlerine olan satışında vatandaşların vergiden muaf olmaları da yer alıyor.

Yapılan teşvik ve destek çalışmalarına ek olarak aynı zamanda bazı yaptırımlar da düzenlemeler kapsamında yer alıyor. Yeni torba yasada, net asgari ücretle çalışan vatandaşların, bir önceki ayki asgari ücretin altında olması halinde hayata geçirilecek olan asgari geçim indirimi de yer alacak iken, elektrikli araçlara teşvik verilmesi, elektirk motorlu araçlara uygulanacak olan teşvikler yüzde 25 oranında olacak. Aynı zamanda izinsiz bir şekilde açılan maden ocaklarına, izinsiz yapılan maden üretimlerine ve benzeri faaliyet gösterenlere 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek iken, 1 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2018 aralığında yapılacak işe alımlarda, iş verenlere tam 12 ay boyunca damga vergisi, gelir vergisi stopajı ve SGK primi desteği de verilecek.

Share

Recent Posts

Sparkasse Privatkredit

In der heutigen schnelllebigen Welt ist es wichtiger denn je, finanzielle Entscheidungen schnell und effizient…

2 months ago

Personal Loan Singapore

Navigating the landscape of Personal loan Singapore can be overwhelming, especially when you're looking for…

4 months ago

Rýchla Pôžička Online bez Registra

Rýchla pôžička online bez registra: Ako získať finančné prostriedky ihneď V dnešnej dobe, kedy mnohí…

4 months ago

Prêt Personnel Sans Justificatif

Le financement de projets personnels sans la nécessité de fournir des justifications spécifiques aux prêteurs…

4 months ago

Lening Zonder Toetsing

In de dynamische economische omgeving van vandaag kan de behoefte aan snelle financiële middelen opkomen…

4 months ago

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

6 months ago

This website uses cookies.