Trafik Sigortasındaki Tavan Fiyat Uygulaması Prim Oranlarını Düşürdü

Zorunlu trafik sigortasında uygulanmaya başlanılan tavan fiyat uygulaması ile birlikte prim oranları da düşüşe geçti. Nisan ayında uygulanmaya başlanılan tavan fiyat uygulaması ile birlikte 2016 yılının Nisan ayına oranla yüzde 26 oranında prim düşmesi yaşanırken, sigorta sektörünün genelinde 203 milyon Türk Lirası tutarında kayıp yaşandı.

Fitch Ratings cephesinden yapılan açıklamada ise hayat dışı Türk sigorta sektörü içerisinde yer alan zorunlu trafik sigortası için 12 Nisan 2017 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanılan tavan fiyat uygulaması ve söz konusu dönem içerisinde artış gösteren enflasyon etkisi ile birlikte 2017 yılının zarar yılı olarak dönüşmesinin ihtimaller dahilinde bulunduğunun uyarısına yer verildi.

2017 yılının Nisan ayına dair sigortacılık sektörünün raporlarına göz atıldığında, Fitch Ratings tarafından sunulan uyarının desteklendiği ortaya çıkmakta. 2016 yılına hızlı bir başlangıç yapan zorunlu trafik sigortası prim üretimi, 2017 yılının Nisan ayı içerisinde, 2016 yılının Nisan ayına oranla 203 milyon Türk Lirası oranında zarar yaşadı.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından açıklanan verilere göz atıldığında, bu yılın Nisan ayı içerisinde trafik sigortaları için ortalama prim fiyatının, 2016 yılının Nisan ayına göre yüzde 27 oranında düştüğü ve 491 Türk Lirası olarak kayıtlara geçtiği ortaya çıkıyor. Bu yılın mart ayına oranla olan düşüş ise yüzde 24 oranında gerçekleştiği göze çarpıyor.

Trafik sigortası kapsamında 2016 yılının mayıs ayı içerisinde 682 Türk Lirası tutarında çıkan ortalama ile en yüksek ortalama prim değerini gerçekleştiren sigorta sektörü, bu ay içerisinde 444 Türk Lirası’na kadar düşüş yaşadı.

2016 yılının Nisan ayı içerisinde prim üretimi, toplamda 1 milyar 132 milyon Türk Lirası’na ulaşırken, bu yılın Nisan ayı içerisinde 203 milyon Türk Lirası tutarındaki kayıpla birlikte 203 milyon Türk Lirası tutarında kayıp yaşanmış oldu.

Recent Posts

Sparkasse Privatkredit

In der heutigen schnelllebigen Welt ist es wichtiger denn je, finanzielle Entscheidungen schnell und effizient…

2 months ago

Personal Loan Singapore

Navigating the landscape of Personal loan Singapore can be overwhelming, especially when you're looking for…

4 months ago

Rýchla Pôžička Online bez Registra

Rýchla pôžička online bez registra: Ako získať finančné prostriedky ihneď V dnešnej dobe, kedy mnohí…

4 months ago

Prêt Personnel Sans Justificatif

Le financement de projets personnels sans la nécessité de fournir des justifications spécifiques aux prêteurs…

4 months ago

Lening Zonder Toetsing

In de dynamische economische omgeving van vandaag kan de behoefte aan snelle financiële middelen opkomen…

4 months ago

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

6 months ago

This website uses cookies.