Darbe girişiminin ardından FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen tüşm zararların ortadan kaldırılması için çalışmaların düzenlendiği ve bu süreçte Türkiye’nin büyük bir çaba sarf ettiği belirlendi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye ekonomisinde ciddi sorunların yaşandığı tespit edilmişti. Yaşanan ciddi sorunlarla birlikte özellikle darbenin ilk aylarında ekonomik göstergelerin adeta dibe çekilmesi sonrasında Türkiye ekonomisine duyulan güvenin giderek düştüğü ortaya çıktı. Türkiye ekonomisinin yaşamış olduğu güven sorununun üstesinden gelebilmek için hükümet çeşitli destekler sağladı. İş dünyasının göstermiş olduğu gayret ve vatandaşların inancı sayesinde toparlanmanın yaşandığı görüldü. Ancak beklenenin çok üzerinde yaşanan bu toparlanma büyük şaşkınlığa neden oldu.
Darbe girişiminin ardından yaşanan bu tür bir toparlanma tüm dünyanın takibinde yer aldı. Pek çok ülke Türkiye’nin gücüne bir kez daha şahit olduklarını ve beklenenin çok üzerinde bir toparlanmanın yaşandığını dile getirdiler. Ekonomide meydana gelen bu toparlanma sonrasında zararların kapatılmasının yanı sıra yeniden büyümeye geçildiği belirlendi. FETÖ darbe girişiminin ardından negatif değerlendirmelere neden olmuş ülke ekonomisinin uzun bir süre toparlanmasının mümkün olmayacağı ve böylece dış yardımlara muhtaç olacağı yönünde bazı fikirler ortaya atılmıştı. Bu fikirlerin ortaya atılmasının ardından sanıldığı gibi bir durumun gerçekleşmediği de belirlenmiş oldu.
Türkiye ekonomisi kredi kuruluşları tarafından adım adım izlendi. Bu süreçte yüzde 5 oranında büyüme sağlandı. Bu büyüme oranının yılın sadece ilk altı aylık döneminde sağlanmış olması bir anlamda mucize olarak değerlendirildi. İşsizlik oranları zirveye çıkmışken istihdam seferberliği sayesinde zirveden döndü ve büyük bir ilerlemeye sebep oldu.