Amazon Rekor Kırıyor, Apple ile Arasındaki Piyasa Değeri Aazalıyor!

Amazon hisseleri New York Borsasında dünü 1,843 dolar seviyesinden tamamladı. Bugün ise yüzde 0,8 yükselerek 1,858 dolar seviyesine ulaştı. Amazon’un hisseleri bugün itibariyle şirketin tüm tarihi boyunca ilk kez 900 milyar doların üzerine çıktı. Bugünkü 7 milyar dolar değerinki artışla 902 milyar dolara ulaştı.

Amazon ile Apple Arasındaki Piyasa Değeri Azaldı

Amerika’nın en değerli ikinci firması olarak kayıtlara geçen Amazon, 935 milyar dolar piyasa değeri olan Apple ile arasında olan farkı de daralttı.

Salı günü Amazon’un kurucusu ve Üst Yöneticisi Jeff Bezos’un serveti 150 milyar dolar seviyesinin üzerine çıktı ve dünyanın en zengin kişisi konumunda bulundu. Bugün ise Jeff Bezos’un serveti 152 milyar dolara yaklaşmış durumda.

Prime Day’da üyelerine milyonlarda ürünü indirimlerle sunduklarını açıklayan Amazon, 2018’de rekor kırdıklarını, pazartesi günü başlayan ve dün gece tamamlanana, yaklaşık olarak 36 saat devam eden Prime Day’de tüm dünya genelinde üyelere 100 milyondan fazla ürün satışı gerçekleşti. Yapılan açıklamalarda kapsamında da, oyuncak, güzellik ürünleri, kişisel bilgisayar, aksesuarlar, giyim ve mutfak ürünlerinin her biri için 5 milyondan fazla ürün satışı gerçekleştiği bildirildi. 17 ülkede rekor kıran Amozon, geçen sene göre satışların yüzde 60 oranında, kullanıcıların ise yüzde 50 oranında yükseldiğini, nisan döneminde prime üyesi kullanıcı sayısının 100 milyondan fazla olduğunu, geçen sene prime day’in yaklaşık olarak 30 saat sürdüğünü ve 2,4 milyar dolar değerinde satış gerçekleştiğini, geçen seneye göre satışların yüzde 42 oranında artarak elde edilen kazancın ise 3,4 milyar dolara çıkmasının beklenildiğini söyledi.