TİDE tarafından QNB Finansbank sponsorluğunda düzenlenen 22. Türkiye İç Deneyim Kongresi’nde açıklamalarda bulunan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, 21. Yüzyılda başarının anahtarının güçlü bir hafıza olduğunu, toplum olarak hafızası güçlü olanlara ayrı bir saygı duyulduğunu, onların tecrübelerine her zaman güvenildiğini, kararsız olunduğu zaman geçmiş deneyimlerde yararlanmak için onların yanına gidildiğini söyledi.
5 sene önceki İç Denetim Kongresi’nde suiistimal riski, bilgi sistemleri denetimi, risk esaslı denetim planlaması ve iç denetimin yarattığı katma değer kapsamındaki konuların ele alındığını söyleyen Bilecik, bugünkü konuların başka olduğunu, girişimcilikten inovasyona, insan kaynaklarının stratejilerinden veri merkezlerinin akıllı dönüşümlerine kadar olan konuların ele alındığını söyledi. Dünyanın hızlı bir şekilde değiştiğini söyleyen Bilecik, bunu görmek için toplantıya bakmanın da yeterli olacağını, değişimin artık kaçınılmaz hale dönüştüğünü, küresel piyasalarda rekabet etmek gerektiğini söyledi.
İç denetimin yakın geçmişte meydana gelen tüm usulsüzlüklerin öncesinde yalnızca finansal denetim görevi ile başladığını söyleyen Bilecik, bununla beraber zaman içerisinde risk yönetimi, hedeflerin önceliklendirilmesi, operasyonların daha da basitleştirilmesi, hissedar değerinin korunması ve benzeri gibi çok sayıda fonksiyonu barındıran göreve dönüştüğünü söyledi. Bunların yanı sıra iç deneyimde beklenen sorumlulukların ve rollerin artış gösterdiğini söyleyen Bilecik, şirketlerin çok daha karmaşık riskler ve zorlu ekonomik ortamlarla karşı karşıya kaldığını, bunlara karşılık verilebilmesi için iç denetim departmanlarına ve yeni döneme uyum sağlamış teknik ve stratejilere ihtiyaç olduğunu söyledi.