Torun bakan büyükannelere devlet tarafından verilen maaş uygulaması ilk olarak pilot uygulama olarak başlatılmıştı. Ardından uygulamanın yaygınlaştırılması için gerekli çalışmaların Eylül ayında noktalanması ve açıklamaların ona göre yapılması bekleniyor.
Kadınların çalışma hayatı içerisinde istihdam oranlarının artırılması ve sürecin desteklenmesi için birtakım çalışmalar yapılmıştı. Bu çalışmalara aile bireylerinin de dahil edilmesi sosyal devlet anlayışını bir kez daha ortaya çıkardı. Yapılan çalışmalar sonrasında çocuklarını bırakacak herhangi bir yer bulamadıkları, bakıcıya güvenemedikleri için kadınları çoğu zaman kariyerlerinden vazgeçerek işi bıraktıkları ve sonrasında ise tekrar çalışma hayatına dönmedikleri tespit edildi. Bu durum artırılmak istenen kadın istihdamının baltalanmasına neden oldu.
Devlet tarafından kış aylarında ilk kez uygulanan bir sistem hayata geçirildi. 2 yaşa kadar olan bebeklerin bakımını büyükannelerin üstlenmesinin ardından büyükannelere devlet tarafından herhangi bir karşılık beklenmeksizin maaş ödenmesine karar verildi. Uygulama son derece dikkat çekerken torun bakan büyükanneler için aylık 400 lira maaş ödemesi yapıldı. Ancak uygulamanın ilk olmasından dolayı nasıl bir sonuç alınacağının görülmesi adına uygulama pilot uygulama olarak başlatıldı. Pilot uygulamanın bir süre devam etmesi ve başarılı sonuçların alınmasının ardından yaygınlaştırılması planlanıyordu.
Mart ayında başlatılan uygulamanın ardından projenin ne zaman yaygınlaştırılacağı merak konusu haline geldi. Bu süreçte uygulamanın genişletip genişletilmeyeceği Eylül ayında yapılacak olan toplantı ve değerlendirmeler sonrasında belirlenecek. Bu sürecin olumlu bulunması halinde gerekli şartları taşıyan tüm büyükannelerin bu durumdan yararlanmaları için düzenlemeler başlatılacak.