İstanbul’da Artık 3 Renk Taksi Olacak!

İstanbul’da düzenlenen Girişimcilik ve İnovasyon Haftası’ndan İstanbulluları sevindirecek önemli bir gelişme geldi. Artık İstanbul’da taksi çağrıları tek merkezden yönetilecek!

İstanbul’da ulaşım problemi sebebiyle gün içerisinde binlerce kişinin ulaşım tercihi taksiler oluyor. Seyahetleri hem taksi şoförleri, hem de müşteriler için daha güvenli hale getirmek amacı ile taksi çağrılarının tek merkezden yürütüleceği mobil sistem olan İ-Taksi, İstanbul’da hizmete girdi.

Akıllı şehir konsepti için çalışmalara tüm  hızı ile devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İ-Taksi uygulamasını devreye soktu. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Girişimcilik ve İnovasyon haftasında tanıtılan uygulama için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin katılımı ile tanıtıldı.

Tanıtım aşamasında konuşma yapan Uysal, artık taksicilerin kolay yolcu bulabileceklerini ve boş dolaşmalarının engelleneceğini ifade etti. Sadece İstanbul’daki taksicilerin dahil olacağı sistemde yaklaşık 4 bin taksiye hem tablet, hem de iki yönlü kamera ve panik butonu montajının tamamlandığını ifade eden Uysal, İ-Taksi ile en hızlı ve en ekonomik rotanın oluşturulacağını, İBB’nin yetkilendirdiği araçların cep telefonlarına indirilecek uygulama sayesinde çağrılabileceğini, sisteme kayıtlı araçların uzaktan izlenerek kayıt altında tutulacağını ifade etti.

Uygulamanın gereksiz trafik yoğunluğu için de bir çözüm adımı olduğunu ifade eden Uysal, vatandaşların taksi ödemelerini kredi kartı, İstanbul Kart ve mobil ödeme yöntemleri ile de yapabileceklerini aktardı. Uygulama sayesinde üç farklı segmentte taksi çağrılmasına da olanak sağlanacağını ifade eden Uysal, farklı dillerin de entegrasyonu ile turistlerin de taksicilere müşteri olarak kazandırılabilmesinin hedeflendiğini aktardı.

İstanbul’da artık 3 renkte taksi olacak. Bu taksitlerden Sarı olanlar D ve altı segment olup, Turkuaz olanlar iç hacmi geniş, D seğmen ve elektrikli olanlar olacak ve turkuaz renkteki taksilerin fiyatları yüzde 15 daha fazla olacak. Siyah taksitler ise E segmenti olarak sınıflandırılırken, bu taksitler en lüks taksiler olup, geniş aileler için ideal olacak. Fiyatlandırması ise normal taksi ücretinin iki katı olacak.