Kamu Kurumlarına 100 Bin Memur Alınacak

Bir süredir istihdam konusunda yapılan çeşitli düzenlemeler sonrasında kamu kurumlarına yeni personel alımının gerçekleştirileceği açıklandı. Bakanlık harekete geçerken toplam 100 bin memur alımının gerçekleşeceğini belirtti.

Yıl başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda özel ve kamu sektörü istihdam seferberliğine davet edilmişti. İşsizlik verilerinin artması ve ekonomik yıpranmanın önündeki en büyük etkenlerden birisi olarak görülmesinin ardından istihdam seferberliği başlatıldı. Bu seferberlik ile birlikte işsizlik verilerinin tek haneye düşürülmesi amaçlandı. Özel sektör yapılan çağrıya olumlu bir şekilde yanıt verirken kamu sektörü de istihdamı artırmak için çeşitli çalışmalara başladı. Süreç boyunca kamusal alanlara da pek çok eleman alımı gerçekleştirilmişti.

Yıl sonuna kadar 2 milyon istihdamın gerçekleştirilmesi için bir hedef konulmuştu. Şimdiden hedefin yarısından fazlasının gerçekleştirilmesi dikkatlerden kaçmadı. Özel sektör işe alımları genellikle İŞKUR aracılığı ile gerçekleştiriyor. Bankalar ise açık pozisyon oldukça resmi internet siteleri üzerinden yaptıkları çeşitli duyurularla alımları gerçekleştiriyor. Kamu kurumlarına alınacak personel ihtiyacı için Devlet Personel Başkanlığı zaman zaman açıklamalarda bulunuyor. Aktif olan ilanlara bakıldığı zaman 25 bin 453 personel alım ilanının bulunduğu açıklandı. Yeni yapılan açıklamalarda kamuda yeni açıkların bulunduğu ve bu bölgelere personel alımlarının gerçekleştirileceği yönünde yeni duyurular yapıldı.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından 4 bin 970 açık atama imkanının olduğu açıklandı. PTT tarafından yapılan duyurular sonrasında 2 bin 500 adet personel alınacak. 4 farklı bakanlık tarafından yıl sonuna kadar büyük bir istihdamın gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yaklaşık 68 bin kişinin istihdam edileceğinin açıklanması büyük heyecana neden oldu. Toplam sayıya bakıldığı zaman kamunun yıl sonuna kadar ihtiyacı olan memur sayısının 100 bin 673 olduğu öğrenildi.