Pasaportlarla İlgili Önemli Değişiklik!

Yurt dışından giriş ve çıkış işlemleri sırasında pasaportların üzerine vurulan damganın yeni sistemle birlikte kaldırılmasına karar verildi.

Yurt dışına giriş ve çıkış yapan vatandaşları yakından ilgilendiren bir karar alındı. Bu karara göre artık pasaportlara her giriş ve çıkış işlemlerinde vurulan damga zorunluluğunun kaldırılmasına karar verildi. Bu karar pasaportlarda yeni bir dönemin başlatılmasına neden olacak. Hem yetkililerin hem de vatandaşların zaman zaman yaşadıkları sıkıntıların bu sayede çözüme kavuşturulması ve işlemlerin çok daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yeni düzenlemelerin yakın zamanda hayata geçirilmesine karar verildi.

Son dönemlerde hudut kapılarında gerçekleştirilen işlemlerin son derece uzun sürmesi pek çok işlemin yarım kalmasına neden oldu. Olumsuz durumların ortadan kaldırılması için bir süredir yeni çalışmalar üzerinde duruluyordu. Son olarak pasaport işlemlerinde uzun süren durumlar hakkında bazı kısaltmalara gidilmesine karar verildi. Pasaport işlemleri sırasında hem yurt içine girişlerde hem de çıkışlarda damga vuruluyordu. Vatandaşların tamamının uzun pasaport ve damga kuyruklarında bazen saatlerce bekledikleri tespit edilmişti. Bunun ardından vatandaşların bekleme sürelerini de yarı yarıya indirmek için artık damga vurma zorunluluğu hakkında önemli bir değişiklik yapıldı. Artık bu durum kişinin insiyatifine kalacak. Pasaportlarını damgalatmak istemeyen vatandaşların bu işlem yerine farklı işlemler yapmalarına izin verilecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar sonrasında Türkiye’ye giriş çıkış yapan vatandaşların pasaport sırasına geçip pasaportlarına damga vurulmasını istememeleri halinde bu konuda başka işlemler yapılacak. Öncelikli olarak vatandaşlara giriş çıkış durumlarını bildirmek için belge verilecek. Bu durum yapılan işlemlerin süresini her iki taraf içinde çok daha kısa bir hale getirecek. Uygulanacak yeni sistemin pek çok vatandaş tarafından kullanılması planlanıyor.