Ak Parti’nin Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hayata geçirilmek adına önemli adımların atıldığı Türkiye’nin otomobili projesi için önemli açıklamalarda bulundu. Saha alanında önemli bir heyecanın ortaya çıktığını belirten Yılmaz, Türkiye’nin her şehrinin projeye ev sahipliği yapabilmek için adeta yarıştığını belirtti.
“Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu” kapsamında Türkiye’nin 60 şehrindeki çalışmaların noktalandığını belirten Yılmaz, bu çalışmalar kapsamında yapılan görüşmelerde Türkiye’nin otomobili projesi için önemli bir heyecanın baki kaldığını, bu heyecan kapsamında da gidilen her ilde projeye ev sahipliği yapılması yönünde taleplerin iletildiğini, herkesin bu pastadan pay almak için adeta yarıştığını belirtti.
Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu çalışmalarında geriye sadece 20 şehrin kaldığını belirten Yılmaz, bu çalışmalar kapsamında elde edilen tespitlerin oldukça önemli olduğunu, tüm şehirlerin tamamlanması ile birlikte ana verilerin ortaya çıkacağını, hem bölgesel, hem de ulusal düzeyde sonuçların elde edildiğini, yapılan bu çalışma kapsamında şehirlerin hem tek başlarına, hem de komşu ve çevre şehirlerle birlikte değerlendirilmesinin mümkün olduğunu belirtti.
Şehirlerde yapılan çalışmalar kapsamında en çok memnuniyet duyulan etkilerden bir tanesinin şehirlere kurulmuş olan yeni üniversiteler olduğunu, ulaşım alanında ve sağlık alanında hayata geçirilen yatırımlar olduğunu belirten Yılmaz, aynı zamanda enerji ve baraj gibi alanlarda yürütülen yatırımların da vatandaşları önemli ölçüde memnun ettiğini belirtti.
Vatandaşın Beklentisi Ulaştırma Alanında
Şehirlerde yapılan çalışmalar kapsamında vatandaşların ulaştırma alanındaki projelere yönelik beklentilerinin halen baki olduğunu belirten Yılmaz, bu beklentiler arasında tarım desteklerinin, kırsal kalkınmanın ve turizm teşviklerinin önemli bir yer tuttuğunu, beklentilerin ağırlıklı olarak saha alanında olduğunu, sorunlar alanında ise en büyük sorunların bürokratik sorunlar olduğunu, vatandaşın bürokratik işlemlerin hızlanması ve daha etkili çalışması konusunda ortak bir beklenti olduğunu belirtti.
Yılmaz, Türkiye’de kapsayıcı ve istihdam dostu bir büyüme yaşandığını, 2017 ve 2018 yılının ocak aylarını kıyasladığında 1 milyon 619 bin ek istihdam üretildiğinin görüldüğünü ve bunun takdir edilmesi gerektiğini dile getirdi. Yılmaz, tüm Avrupa’da ise bu rakamın 2 milyon civarında gerçekleştiğini aktardı.