Sürekli artan yabancı dildeki tabelaların bazı rahatsızlıklara neden olmasından dolayı yeni bir düzenleme ile kısıtlanmasına karar verildi. Bunun üzerine tabelalara yüzde 25 oranında bir kısıtlama getirildi.
Son dönemlerde çeşitli dil karmaşalarının yanı sıra ülkemize akın eden mültecilerin iş yeri açma çalışmaları yabancı tabela sayısını artırmaya başladı. Ancak sürekli olarak etrafımızda görmeye başladığımız bu yabancı plakalar rahatsızlıklara neden oldu. Şikayetlerin artması üzerine yeni bir çalışma yapıldı. Tabelalar için artık yabancı dil standardının getirilmesine karar verildi. Levhalarda Türk Standartları Enstitüsü tarafından yapılan düzenlemeler ve belirlenen sınırlar çerçevesinde iki farklı dilin aynı anda kullanılabileceği yönünde açıklamalar yapıldı. Ancak bunun için bazı şartların taşınması gerekecek.
Yabancı kelimelerin Türkçe kelimelerden en az yüzde 25 oranında daha küçük punto ile yazılması zorunlu hale getirildi. Böylece Türkçe yazılar daha fazla ön plana çıkarılacak. Standart taslakların hazırlanmasından sonra yakın zamanda uygulamanın hayata geçirilmesi ve mevcut tabelaların değiştirilmesi gerekecek. Tabelaların dayanıklığı da yeni düzenlemelere konu edildi. Dış etkenlere karşı korunabilecek, herhangi bir şekilde kir ya da pas tutmayan, kolay aşınmayacak, etrafa zarar vermeyecek mermer, cam ya da plastik gibi malzemelerden yapılmasına karar verildi. Bu sayede sürekli olarak değiştirilmesi de engellenmiş olacak.
Yerleşim alanları içerisinde bulunan dikkat çekmek için ışıklı olarak kullanılan tanıtım tabelaları da tekrar incelemeye alınacak. Bölgede yaşayan vatandaşların durumdan olumsuz etkilenmesini engellemek için en doğru şekilde yerleştirilmiş olması gerekecek. Kamu kurumlar haricinde yön belirlemek için konulan tabelaların kullanılması için belediyelerden izin alınması gerekecek. İstenildiği gibi kuralların dışında herhangi bir şekilde tabela kullanımı engellenmiş olacak. Tabelalar üzerinde bulunan yazıların kolay okunması sağlanacak.