Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatlarına Çifte Zam!

Sigorta sektörü İstanbul’da yaşanan dolu ve sel felaketinin faturasını çıkartmaya kararlı. Sektör, tavan fiyat uygulaması için yüzde 5 + yüzde 5 olmak üzere iki kere zam yapmayı planlıyor.

Zorunlu Trafik Sigortası fiyatları gündemdeki önemini korumaya devam ediyor. Trafiğe çıkmak isteyen tüm araçlar için zorunlu olan bu sigortada gelecek yıl içerisinde yüzde 10 oranında bir zam yapılması planlanıyor. Döviz kuru ile satın alınan otomobil yedek parçalarının, Dolar’ın yükselmesi sebebi ile maliyetlerinde yaşanan yükselme ve İstanbul’da yaşanan sel felaketi sebebiyle ortaya çıkan dev maliyet, vatandaşın omzuna bindirilecek.

2015 yılında oldukça hızlı bir şekilde yükselmeye başlayan sigorta fiyatları için devlet olaya el atmış, bu yılın Nisan ayı itibariyle zorunlu trafik sigortaları için tavan fiyat uygulamasını başlatmıştı. Nisan ayı ile Eylül arasındaki dönemde trafik sigortalarına her ay yüzde 1 oranında enflasyon zammı yapan sigorta şirketleri, Eylül ayı sonrasında da bu oranı yüzde 1,5’a kadar çıkartmıştı.

4 yıl üst üste kaza yapmayarak yedinci basamak olan sınıflandırılan araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortası için 445 ila 470 Türk Lirası aralığı belirlenmiş iken, enflasyon artışı sebebi ile fiyatlar Aralık ayına kadar 550 Türk Lirası’na kadar çıkmayı başardı bile. Önümüzdeki yıl Ocak ayında yüzde 5, Haziran ayında yüzde 5 olmak üzere iki defa uygulanacak olan zamlar sonrasında da zorunlu trafik sigortası tavan fiyatlarının yükselme eğilimini devam ettirmesi bekleniyor.